Sport

Sánchez: Ez egy elfogadhatatlan gesztus!

FIFA-vizsgálat indult a spanyol szövetség elnöke ellen

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett a spanyol szövetség (RFEF) elnöke, Luis Rubiales ellen, amiért szájon csókolta az aranyérmes válogatott játékosát, Jenni Hermosót a női világbajnokság vasárnapi éremátadásán.

Sánchez: Ez egy elfogadhatatlan gesztus!
Luis Rubiales szájon csókolta az aranyérmes válogatott játékosát, Jenni Hermosót
Fotó: AFP/Franck Fife

A spanyolok első világbajnoki címüket szerezték azzal, hogy 1–0-ra legyőzték az angolokat az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett torna fináléjában. A 33 éves Hermoso később úgy fogalmazott: nem tetszett neki a helyzet, míg az RFEF-et 2018 óta vezető 46 esztendős Rubiales előbb spontán gesztusnak titulálta az esetet, majd bocsánatot kért. Az ügy nagy visszahangot váltott ki, felszólalt a többi között Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök is, aki „elfogadhatatlan gesztusnak” minősítette.

Az RFEF kedden közölte, hogy péntekre rendkívüli közgyűlést hív össze, a FIFA pedig csütörtöki bejelentése szerint azt vizsgálja, hogy Rubiales megsértette-e „a tisztességes magatartás alapvető szabályait” oly módon, hogy az „rontsa a labdarúgás és/vagy a FIFA hírnevét”.

Percekkel a díjátadón történt esetet megelőzően Rubiales győzelmi mámorában megragadta az ágyékát a kiemelt vendégeknek helyet biztosító páholyban, miközben tőle néhány méterre ott állt Letícia spanyol királyné és a 16 esztendős Zsófia hercegnő.

Kapcsolódó írásaink