Sport

Nagyobb stadiont kap a női foci

Nagy az érdeklődés – már több mint félmillió jegyet eladtak

Az Ausztráliában és Új-Zélandon sorra kerülő idei női labdarúgó-világbajnokságon a nagy érdeklődésre való tekintettel az előbbi helyszín nyitómérkőzését az eredetileg tervezetthez képest kétszer nagyobb befogadóképességű stadionban rendezik meg.

Nagyobb stadiont kap a női foci
Nagy a népszerűsége a női focinak
Fotó: AFP/Jonathan Nackstrand

Július 20-án a társrendező ausztrálok az ír válogatottal mérkőznek meg a torna második meccsén, a találkozónak egy új létesítmény, a 42 500 néző befogadására alkalmas Allianz Stadion adott volna otthon. A rendezők közlése nyomán viszont az új helyszín a 2000-es, sydney-i olimpiára épített, és akkor az ötkarikás játékok nevét viselő, később azonban átkeresztelt Ausztrália Stadion lesz, amelynek 82 ezres a befogadóképessége. Utóbbi létesítményben rendezik meg augusztus 20-án a finálét is.

James Johnson, az ausztrál szövetség vezetője kiemelte: a fokozott érdeklődés nagy jelentőséggel bír az ausztrál futball életében, míg Sarai Bareman, a nemzetközi szövetség (FIFA) női szakágfelelőse a torna „hihetetlen” nyitónapjáról beszélt, amelyen a két meccsre több mint százezer nézőt várnak.

A vb tényleges nyitómérkőzésén a másik rendező, Új-Zéland majd Norvégiával játszik az aucklandi Eden Parkban. A FIFA korábban már beszámolt arról, hogy az egész tornára nagy az érdeklődés, és már több mint félmillió jegyet eladtak.

A két házigazda ország mellett az Egyesült Államokból, Angliából, Katarból, Kínából, Kanadából, Németországból, Írországból és Franciaországból vásároltak jegyeket a legnagyobb mennyiségben.

Ez lesz az első női vb, amelyen 32 csapat vesz részt. A tornán az Egyesült Államok válogatottja indul címvédőként, az amerikai együttes 2019-ben története során negyedszer nyerte el a trófeát.

Kapcsolódó írásaink