Sport

Szalai Attila Németországba tart, 12 millió eurót fizet érte a Hoffenheim

A 25 éves játékos most vasárnap vagy jövő héten már át is eshet az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokon

A német Sky Sport újságírója, Florian Plettenberg a Twitter-oldalán közölte, hogy a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hoffenheim körülbelül 12 millió euróért szerzi meg a török Fenerbahce magyar válogatott védője, Szalai Attila játékjogát - írta meg az nso.hu.

Szalai Attila Németországba tart, 12 millió eurót fizet érte a Hoffenheim
Szalai Attila
Fotó: NurPhoto via AFP/Artur Widak

Több neves klubcsapat is érdeklődött a magyar válogatott után, és sokáig azt lehetett hinni, hogy az Union Berlin lehet a befutó, ám ezt német források hamar cáfolták. Aztán július 19-én jelent meg az a sajtóhír, hogy a Hoffenheim ajánlatot tett a védő játékjogáért, s egy nappal később a Fenerbahce hivatalos közleményben jelezte: a magyar labdarúgó engedélyt kapott arra, hogy tárgyalásokat folytasson az átigazolásáról.

Most Florian Plettenberg révén újabb sajtóhír érkezett Szalairól: úgy tudja, körülbelül 12 millió eurót fizethet érte a Hoffenheim, és a védő most vasárnap vagy jövő héten már át is eshet az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokon. Azt is írja, hogy az utolsó részleteket még egyeztetni kell, de az üzlet megköttetik.

Kapcsolódó írásaink

Schäfer csapattársa lesz Szalai Attila?

ĀA német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin hivatalos ajánlatot küldött a török Fenerbahcénak annak magyar válogatott belső védőjéért