Sport

A sztrájk ellenére folytatódik Brad Pitték filmjének forgatása a Hungaroringen

Az Apple-produkció stábja ugyanúgy berendezkedett, mint legutóbb Silverstone-ban

Hiába a filmes világ sztrájkja, Brad Pitték új Forma–1-es témájú filmjének forgatása a hétvégi Magyar Nagydíjon is folytatódik. Igaz, kicsit másképp – írta meg az m4sport.hu.

A sztrájk ellenére folytatódik Brad Pitték filmjének forgatása a Hungaroringen
Brad Pitt a mezőny mellett a Brit nagydíjon
Fotó: NorthFoto

Két hete Silverstone-ban az egyik garázsba beköltözött az APX GP csapata. Arról a filmbeli istállóról van szó, amelynél Brad Pitt és Damson Idris kitalált versenyzőkaraktere fog küzdeni a Joe Kosinski által rendezett új, egyelőre cím nélküli hollywoodi mozifilmben. A forgatás a Brit Nagydíjon akciójelenetek felvételével és a rajtceremónián való részvétellel indult, és a Hungaroringen most folytatódni fog.

Annak ellenére, hogy a héten kiderült, Pitt a filmvilágban sztrájkot hirdető szakszervezet tagjaként maga is támogatja a megmozdulást, melynek hátterében a streaming szolgáltatókkal való jogdíjakról és a mesterséges intelligencia filmkészítésben játszott szerepéről szóló viták állnak.

A Hungaroringen az Apple-produkció stábja ugyanúgy berendezkedett, mint legutóbb Silverstone-ban. Nálunk is kaptak egy külön garázst, a kiszolgálóépületük is áll. A The Race beszámolója szerint a filmforgatás leállításáról szóló híradások pontatlanok voltak, mivel a munkálatok a Magyar Nagydíjon is folytatódni fognak, csak éppen módosított menetrend szerint.

A lap úgy tudja, hogy szakszervezeti tagként Pitt legutóbb július 14-én forgatott és ezt a tevékenységét valóban felfüggeszti egy időre. A Hungaroringen emellett egyetlen szakszervezeti tag (színészek, statiszták, stb.) nem fog dolgozni, forgatni azonban még így is fognak. Például várhatóan akciójeleneteket a pályán, melyekhez profi versenyzőket vetnek be az átalakított két autójukban – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink