Sport

Rossi: Szoboszlai napról napra fontosabb játékos

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolása a magyar labdarúgó-válogatott szempontjából is jelentős lépés.

Rossi: Szoboszlai napról napra fontosabb játékos
Rossi: Szoboszlai napról napra fontosabb játékos
Fotó: MH/Purger Tamás

„Először is nagyon örülök neki, hogy Dominik a Liverpool játékosa lett, hiszen ez azt jelenti, hogy a világ legerősebb bajnokságának egyik topcsapatában, topjátékosokkal és egy topedzővel dolgozhat majd együtt” – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi.

Az olasz szakember kiemelte: a középpályás még nagyon fiatal, hiszen csak 22 éves, így fizikai, taktikai és technikai szempontból is hatalmas potenciál van még benne.

„Amit a Liverpoolnál végzendő munka és a Premier League-ben való szereplés egész biztosan ki is hoz majd belőle, hiszen kétség sem férhet hozzá, hogy mindez segíteni fogja a fejlődését. Még akkor is, ha esetleg az elején nem fog mindig 90 percet játszani” – fogalmazott.

Marco Rossi szerint Szoboszlai jó pár év múlva lesz csak játéktudása csúcsán.

„De a folyamatos fejlődése addig is hatalmas segítség lesz a válogatott számára, miközben még fontosabbá fog válni a számunkra, ő pedig egyre profibb és jobb játékos lesz napról napra. Az, hogy a Liverpool hatalmas összeget volt hajlandó fizetni érte, azt mutatja, hogy Dominik megszerzése milyen sokat ért nekik, és bár az is igaz, hogy az átigazolása anyagi része a legkevésbé érdekes aspektus a válogatott szempontjából, ám mégis beszédes” – mondta a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott csapatkapitánya az RB Leipzigtől igazolt a Liverpool FC-hez. A sajtó szerint a játékos kivásárlási ára 70 millió euró (26 milliárd forint) volt – magyar futballistáért még soha nem adtak ekkora összeget.

Kapcsolódó írásaink