Sport

Európa Játékok – Negyeddöntős a női tőrcsapat

A várakozásnak megfelelően magabiztos győzelemmel negyeddöntőbe jutott a magyar női tőrcsapat Krakkóban, az Európa Játékokon.

Európa Játékok – Negyeddöntős a női tőrcsapat
Európa Játékok – Negyeddöntős a női tőrcsapat
Fotó: Facebook/Hungarian Fencing Federation – Magyar Vívó Szövetség

Az egyéni küzdelmek zárultával a női tőrözők kezdték szerda reggel a csapatküzdelmeket az impozáns Tauron Arénában. A sportág versenyeinek második szakasza lényegesen fontosabb, mert innentől három napon át már Európa-bajnoki érmekért, helyezésekért is zajlik a versengés, másrészt az olimpiai kvalifikációs sorozatba is beleszámít a kontinensviadal. Ráadásul a csapatversenyek minden szakág számára fontosabbak az egyénieknél, mivel csapatkvóta megszerzése esetén – ez jövő év áprilisában derül ki – az együttesek tagjai automatikusan indulhatnak egyéniben is Párizsban. Amennyiben viszont egy válogatott lemarad a játékokról, egyéniben legfeljebb egy vívó lehet ott az adott szakág olimpiai mezőnyében.

A krakkói Európa Játékokon női tőrben 13 válogatott indult. A nemzetközi rangsorban 11. helyezett magyarok a világranglistán nem is jegyzett moldovaiakkal kezdtek és a papírformát igazolva fölényes győzelmet arattak. Az egyéniben ezüstérmes Pásztor Flóra, illetve Kondricz Kata plusz nyolcas, Kreiss Fanni és Lupkovics Dóra pedig plusz hármas találati mutatóval fejezte be az összecsapást.

A magyar együttes a negyeddöntőben a spanyol csapattal vív 10.30 órától.

Eredmény:
a 16 között:
Magyarország–Moldova 45–23

Kapcsolódó írásaink