Sport

Jövőre három ultrafutó vb-t is rendeznek Magyarországon

Jövőre a 48 órás, a hatnapos és a backyard ultrafutó-világbajnokság egy részének is Magyarország ad otthont.

Jövőre három ultrafutó vb-t is rendeznek Magyarországon
Jövőre három ultrafutó vb-t is rendeznek Magyarországon
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

„Beadtuk a pályázatot és két hete értesítettek minket, hogy megkaptuk a rendezés jogát” – mondta Baranyai Máté versenyigazgató az MTI-nek, aki azt is elárulta, hogy a kétnapos rendezvényre május 31. és június 2., a hatnapos sporteseményre szeptember 5. és 11. között kerül sor Balatonfüreden.

A magyar versenyzők eddig remek eredményeket értek el a világversenyeken, a Guinness-világrekorder Rakonczay Gábor tavaly saját országos csúcsát megdöntve 847,6 kilométer után állhatott fel a dobogó legfelső fokára Policoróban. A hölgyeknél szintén magyar siker született, ugyanis Brown Viktória 2021-ben megszerzett 48 órás vb-címe után a hatnapos viadalon sem talált legyőzőre 684,9 kilométeres teljesítményével.

A harmadik rangos ultrafutó eseménynek még nem választottak helyszínt, ennek csak egy része lesz Magyarországon, mivel a backyard vb keretein belül nem kell a nemzeti válogatottaknak egy azonos helyszínen teljesíteniük a 6706 méteres kört. A csapatversenyen minden ország válogatottja egyidőben, de saját hazájában teljesíti a köröket, amelyeket minden órában teljesíteni kell. Az a csapat nyer, aki a váltóversenyben a legtöbb kört képes teljesíteni.

Tavaly a magyar válogatott a hatodik helyen végzett a 37 országot felvonultató sporteseményen.

Kapcsolódó írásaink

Csaknem ötezer induló a női futógálán

ĀAz ország egyetlen, csak nőknek meghirdetett futóeseményén az 1000 méteres családi futás mellett 2,5, 5 és 10 kilométeres távokon lehet indulni, utóbbi párban is teljesíthető