Sport

Magyar diadal a spanyolok ellen Sopronban

A jövő csütörtökön rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott szombaton meglepetésre 12 ponttal legyőzte Spanyolországot Sopronban – közölte az MTI.

Magyar diadal a spanyolok ellen Sopronban
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Facebook

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese nemcsak azért várta jó előjelekkel a négyszeres Európa-bajnok ibériaiak elleni második mérkőzést, mert az első négy tesztmeccsét megnyerte, hanem azért is, mert pénteken remek helytállással csak 65–63-ra kapott ki a szlovéniai kontinenstorna egyik favoritjaként emlegetett spanyoloktól.

A szombati folytatásban az elmúlt 13 évben három vb-medált gyűjtött ellenfél 12–6-tal kezdett, majd a második negyedben az egy nappal korábban 21 pontot szóró Alba Torrens révén nyolc ponttal ellépett (13–21). A hazaiak azonban a honosított Goree Cyesha kosaraival felzárkóztak, kétszer is sikerült egyenlíteni, de a vezetést nem tudták átvenni. A nagyszünetben 35-36 volt az állás.

Fordulás után először kerültek előnybe a magyarok, majd kellemes meglepetésre egy 20–10-es rohamot mutattak be, ekkor Goree és Kiss Virág is 12–12 pontnál tartott. A 60–48-ról induló zárószakaszban már 19 ponttal is elhúzott a Székely-gárda (75–56), amely az Eb-felkészülés egyik legnagyobb szenzációját szolgáltatta az elmúlt öt kontinenstornából hármat megnyerő spanyolok sima megverésével.

A válogatott hétfőn utazik Ljubljanába, ahol csütörtökön a szlovákok ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Spanyolország 77–65 (13–19, 22–17, 25–12, 17–17)
------------------------------------------------------------
A legjobb magyar dobók: Kiss 16, Goree 14, Lelik 11, Studer 10

Kapcsolódó írásaink