Sport

Két futamgyőzelemmel kezdett Kiss a Slovakiaringen

Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig a nyolcadik helyről startolva nyert a címvédő és négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Eb Slovakiaringen zajló, idei második versenyhétvégéjének szombati napján – közölte az MTI.

Két futamgyőzelemmel kezdett Kiss a Slovakiaringen
A négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert
Fotó: MH/Facebook

Az első verseny eredetileg 13.30-ra kiírt rajtját a heves esőzés miatt fél órával elhalasztották, ráadásul sárga zászlós figyelmeztetés alatt tették meg az első kört a mezőny tagjai a vizes pályán. Kissnek így nem kellett küzdenie a rajt után a riválisokkal, mert az első körben nem lehetett előzni. A 38 éves szombathelyi versenyző a folytatásban magabiztosan száguldott az élen és végül több mint 20 másodperces előnnyel intették le elsőként a nyolcadik kör végén. A címvédő ezzel a sikerrel átvette a vezetést az összetettben az első szlovákiai versenyt negyedik helyen záró német Jochen Hahntól.

A szombati második futamon a fordított rajtrács szabályának megfelelően a nyolcadik helyről startolt Kiss, aki rövidesen már ötödik volt, majd a megérkező esőzés közepette feljött harmadiknak. A verseny hajrájában a címvédő már az élen száguldó Hahnt tudta támadni, és a német rivális hibáját kihasználva a vezetést is átvette két körrel a leintés előtt. A futam végül dupla sárgazászlós figyelmeztetés alatt ért véget, így Kiss ismét diadalmaskodott, előnye két pont Hahnnal szemben az összetettben.

A kamion Eb szlovákiai fordulója vasárnap újabb időmérő edzéssel, valamint további két futammal folytatódik. A 12.50-kor kezdődő versenyt az M4 Sport élőben közvetíti, míg a 16.20-kor rajtoló futam az M4 Sport+-on lesz látható.

Kapcsolódó írásaink