Sport

Cseh László egy másik sportágban is remekelt

Kislányát is megtanítja rá

A világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes olimpikon úszó háromkilós ponttyal kezdte a versenyt, és alig várja, hogy kislányával pecázhasson. Ő az egyike Magyarország 800 ezer pecásának, akik horgászigazolvánnyal rendelkeznek, és ez a szám egyre nő. A Bors a horgásznagykövetek versenyén futott össze az úszóklasszissal.

Cseh László egy másik sportágban is remekelt
Cseh László
Fotó: MH archívum/Hegedüs Róbert

Debrecen mellett, az egyre elismertebb Látóképi-víztározón rendezték meg csütörtökön a sporthorgászat újabb ünnepét, ami a Magyar Horgászat Nagyköveteinek jubileumi, X. Találkozója és Horgászversenye.

Az eseményen részt vett többek között a korábbi köztársasági elnök, Áder János, a bokszvilágbajnok, Erdei Zsolt, a négyszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok úszó, Cseh László, valamint a Jászai Mari-díjas színész, Straub Dezső is.

A versenyt erősen kezdte Cseh László, aki az első nagyobb, háromkilós pontyot fogta.

Gyakrabban horgászom, amióta visszavonultam. Ez nem azt jelenti, hogy minden nap, de idén már háromszor is voltam. Tavaly összesen egy alkalommal tudtam elmenni pecázni

– mondta a Borsnak az úszóklasszis, akinek tavaly született meg első gyermeke, Nalani.

„A kislányom még nagyon pici, nem tudna egész nap a vízparton lenni, ezért még nem hoztam magammal, de tervezem, ha nagyobb lesz, akkor együtt pecázunk majd.

Úgy gondolom, ez egy nagyon jó sport, hobbi, tökéletes apa-lánya program, de persze csak akkor viszem magammal, ha lesz hozzá kedve. Nem mindenki képes hosszú órákon keresztül a vízparton ücsörögni" – mondta.

Cseh László arról is szót ejtett, hogy a nők körében is egyre népszerűbb a peca. Felesége, Dia időnként elkíséri horgászni.

„Különösen a halfogást élvezi" – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Dobogósok:

1. Cseh László (3,725 kg)

2. Szűcs Lajos (1,05 kg)

3. Bokor Károly (0,675 kg)

Bár trófea várta az első három helyezettet az eredményhirdetésnél, Erdei Zsolt és Straub Dezső is arról beszélt lapunknak, hogy nem a győzelem, hanem a társaság miatt járnak szívesen erre a megmérettetésre.

Az esélytelenek nyugalmával jöttem, különös taktikám sem volt. Minden távot kipróbáltam, de sajnos idén nem termett nekem túl sok babér

– mondta lapunknak Erdei Zsolt.

Straub Dezsőnek viszont beérett a folyamatos etetés, és egy szép ponty kapott a horgára, ám a szakszerű fárasztás ellenére sem lett meg a hal.

Bosszant, hogy az utolsó pillanatban akadt le, de legalább láttam. Nem volt kapitális, 2-3 kiló körüli lehetett

– fogalmazott a Borsnak a Jászai Mari-díjas színész.

Áder János címvédőként érkezett az idei versenyre, ám ezúttal elmaradt a bravúros szereplés, mindössze hat grammot fogott.

Egyszer hopp, másszor kopp. Tavaly sok törpeharcsát és balint sikerült horogra csalnom, ezzel pedig megnyertem a versenyt. Idén viszont minden igyekezetem ellenére csak hat gébet fogtam. Le sem mérték, darabonként egy grammal írták jóvá. Nagyon szenvedős volt a mai peca

– mondta a Borsnak a korábbi köztársasági elnök.

Kapcsolódó írásaink