Sport

Dárdai Pál marad a Hertha vezetőedzője

A Hertha BSC labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy a másodosztályban is Dárdai Pál lesz a vezetőedző.

Dárdai Pál marad a Hertha vezetőedzője
Dárdai Pál
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/dpa/Swen Pförtner

A 47 éves magyar tréner április közepén vette át az utolsó helyezett fővárosi klub irányítását Sandro Schwarztól, de nem tudta megmenteni az együttest a kieséstől. Eredeti szerződése az idény végéig szólt, ezt hosszabbították most meg a felek. „Örömmel jelentjük be, hogy Pál lesz az, akivel újrakezdjük. A szakembert szorgalma, elhivatottsága és a klub iránt érzett szenvedélye teszi azzá az emberré, akivel túljutunk a nehézségeken” – mondta a Hertha csütörtökön közzétett közleményében Benjamin Weber sportigazgató.

„Elégedett és boldog vagyok, a vezetőkkel őszinte beszélgetéseket folytattam, és úgy érzem, mindannyian a Hertha BSC érdekében fogjuk végezni a munkánkat” – nyilatkozott a magyar edző, akinek munkáját Bódog Tamás és Admir Hamzagic segíti majd.

Dárdai, aki 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, 286 bajnoki összecsapással a mai napig klubrekorder. Edzőként előbb az utánpótlásban tevékenykedett, majd a felnőtt csapatot 2015 februárja és 2019 nyara, azután 2021 januárja és novembere között irányította a legutóbbi megbízatása előtt.

Kapcsolódó írásaink