Sport

Elmaradt a vasárnapra tervezett helikopteres felderítés a Mount Everesten

A rossz időjárás miatt nem sikerült felszállnia a helikopternek, elmaradt az újabb felderítés a Mount Everesten. Ezt az eltűnt magyar hegymászó, Suhajda Szilárd családjának barátja, az expedíció kommunikációs vezetője mondta az RTL Híradónak. Pintér László szerint még terveznek egy helikopteres felderítést, de arra már nincs esély, hogy a sportember életben legyen – írta meg az rtl.hu.

Elmaradt a vasárnapra tervezett helikopteres felderítés a Mount Everesten
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

„Lesújtva, összetörve állunk itt, nehéz szavakat találni” – mondta az RTL-nek Pintér László, az expedíció kommunikációs vezetője, aki egyben Szilárd családjának barátja - írta meg az rtl.hu.

Vasárnapra egy helikopteres felderítést terveztek a hegyoldal fölött, hogy nyomokra bukkanjanak, de az időjárás miatt a gép nem tudott fölszállni – erről telefonon beszélt a csatornának Pintér László.

„Amikor nem esik a hó, nem fúj annyira a szél, ha szerencsénk van, föl tud szállni olyan magasságra, hogy értékelhető adatokat gyűjtsön, ez fényképeket, videókat jelent” – magyarázta.

A  Suhajda Szilárdért küldött mentőcsapat tagjai megtalálták a hegymászó sátrát és személyes holmijait. Az egyik serpa azonban kijelentette, már mindenki biztos benne, hogy semmi esély rá, hogy Suhajda Szilárdot életben megtalálják – erről már a Blikk írt.

Az ATV Híradó információi szerint ugyanis, ha meg is találják a keresésére indított légimentők, a család kérésére Suhajda Szilárd holtteste a hegyen marad.

  

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom