Krónika

A Mount Everesten marad Suhajda Szilárd holtteste?

A légi felderítés még zajlik, de a család kérésére a holttest a hegyen fog maradni

A Suhajda Szilárdért küldött mentőcsapat tagjai megtalálták a hegymászó sátrát és személyes holmijait. Az egyik serpa azonban kijelentette, már mindenki biztos benne, hogy semmi esély rá, hogy Suhajda Szilárdot életben megtalálják – írja a Blikk.hu.

A Mount Everesten marad Suhajda Szilárd holtteste?
Suhajda szilárd
Fotó: Facebook/Suhajda Szilárd

Most azonban úgy tűnik, az is kiderült, hogy a család milyen döntést hozhatott meg a holttesttel kapcsolatban.

Az ATV Híradó információi szerint ugyanis, ha meg is találják a keresésére indított légimentők, a család kérésére Suhajda Szilárd holtteste a hegyen marad.

Közben arra is fény derült, hogy a mászók közül többen megbetegedtek a napokban, és volt olyan is, aki az alaptáborból el sem tudott indulni felső légúti tünetek miatt. Az expedíció kommunikációs vezetője, Pintér László elmondta, hogy egy közös étkezősátorban voltak olyanok, akik a használt zsebkendőjüket simán kitették az asztalra, és ezt Suhajda szóvá is tette a többieknek, hogy ne betegítsék meg egymást.

A légi felderítés még zajlik, de a család kérésére a holttest a hegyen fog maradni. Ha a holttestet megtalálják, és a helyszín biztonságosan megközelíthető, akkor Suhajda Szilárd mászóeszközeit elhozza a mentőcsapat azért, hogy pontosabb képet kapjanak a történtekről, és legyen egy utolsó emléke a családnak, akik gyászolják a hegymászót – írta meg a portál vasárnap délután.

Kapcsolódó írásaink