Sport

Finndingi Eb – Németh Domonkos visszaállt az élre

A Finndingi 1952-től szerepelt az olimpia műsorán, de Tokió után kikerült a programból

Németh Domonkos mindkét keddi futamot megnyerte, így összesítésben visszavette az első helyet a Csopakon zajló Finndingi Európa-bajnokságon, melyen Haidekker Elemér negyedik helyen áll.

Finndingi Eb – Németh Domonkos visszaállt az élre
Finndingi Eb – Németh Domonkos visszaállt az élre
Fotó: Facebook/Magyar Vitorlás Szövetség

A magyar szövetség honlapjának híre szerint a harmadik versenynapon a vasárnapihoz hasonló körülmények között szállt vízre a mezőny, melynek tagjai „végig szakadó esőben 0 és 50 fok között változó, 10,2 és 17,6 csomó közötti erősségű szélben” teljesítették a két futamot.

A viszonyokhoz egyértelműen a világbajnoki ezüstérmes Németh Domonkos alkalmazkodott legjobban, aki mindkét részversenyben a legjobb volt, végig az élen haladt és komoly előnnyel ért célba az első helyen.

A három eddigi napon összesen öt futamot teljesítettek a vitorlázók, így ezek közül a legrosszabb eredmény már nem számít bele az összetett sorrendbe, ami azt jelenti, hogy Némethnek négy első helye van, a hétfői egyetlen futamon elért 15. pozíciója – jelen állás szerint – kiesik. Az összetettben mögötte a nap előtt éllovas francia Laurent Hay a második, a portugál Filipe Silva pedig a harmadik.

A magyar versenyzők eddig kiválóan teljesítenek a kontinensviadalon, Haidekker Elemér ugyanis a negyedik helyről várja a folytatást, míg az összetett első húsz helyezettje között összesen hat magyar szerepel. A kontinensviadal résztvevői 21 országot képviselnek, a mezőnyben 33 magyar vitorlázó szerepel. Tíz futam szerepel a programban, ha az időjárási viszonyok kedvezőek lesznek, csütörtök délután fognak Európa-bajnokot hirdetni.

A Finndingi 1952-től szerepelt az olimpia műsorán, de Tokió után kikerült a programból.

Kapcsolódó írásaink

Finndingi Eb: Németh Domonkos a harmadik helyen áll

ĀA Magyar Vitorlás Szövetség honlapja szerint a vasárnapi extrém körülményekhez képest melegebb időben és könnyű délnyugati szélben került sor a hétfői első futamra, melyet a cseh Matous Cervenka nyert Svastits Attila és a francia Laurent Hay előtt