Sport

Ünnepelnek a katalánok: huszonhetedszer lett bajnok az FC Barcelona

A gránátvörös-kékek vasárnap, az Espanyol 2–0-s legyőzésével biztosították be a klub történetének 27., a Lionel Messi 2021-es távozása utáni időszak első bajnoki címét

A Marca tudósításából kiderül, Barcelonában már délután megteltek az utcák, az emberek a La Liga új bajnokát ünneplik. A bajnokcsapatot nyitott tetejű busz viszi körbe a városban, a szurkolók erkélyekről, buszmegállókból vagy éppen motorháztetők és konténerek tetejéről várják a busz érkezését - írta meg az nso.hu.

Ünnepelnek a katalánok: huszonhetedszer lett bajnok az FC Barcelona
Barcelonában igazi fieszta köszöntötte a bajnokcsapatot
Fotó: AFP

A fieszta közben a Barca Tv-nek több játékos is nyilatkozott. Az uruguayi Ronald Araújo azt mondta, sosem volt még része hasonló méretű ünneplésben, míg a Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen a bajnoki címhez vezető utat összegezte.

„Az emberek nagyon izgatottak, hogy láthatnak minket. Eleinte nehéz volt az idény, mert jöttek új igazolások és fiatal játékosok, de végig elég kiegyensúlyozottak voltunk. Nagyon jó ezt az időt most a szurkolóinkkal tölteni, ilyen közel lenni hozzájuk” – fogalmazott a német kapus.

A brazil globo.com katalán értesülésekre hivatkozva arról ír, hogy a Barca korábbi játékosa, a jelenleg sérült Neymar is Barcelonába érkezett – a reptéri érkezéséről videót is közölt a portál. A PSG játékosa a szabadnapját tölti, és csatlakozhat ünneplő extársaihoz.

Kapcsolódó írásaink