Sport

Pénz beszél: Messi Szaúd-Arábiába igazolhat

Az anyagi gondokkal küzdő Barcelona nem tudja megfizetni az argentin világbajnokot

Az AFP hírügynökség szerint eldőlt, hogy Lionel Messi nem hosszabbítja meg a szerződését a Paris Saint-Germain csapatával, s a szaúdi al-Hilal csapatához igazol több mint 400 millió eurós évi fizetésért.

Pénz beszél: Messi Szaúd-Arábiába igazolhat
A harmincöt éves Messi levezethet az arab csapatnál
Fotó: AFP/Kirill Kudryavtsev

A spanyol média szerint a 35 éves argentin világbajnok felesége három gyermekükkel nem akart Szaúd-Arábiába költözni, de az al-Hilal hivatalos, évi 400 millió eurós ajánlatát jelentősen megemelte.

Az elmúlt hetekben egyre inkább úgy tűnt, összejön a katalán drukkerek álma, s Lionel Messi visszatér Barcelonába ezen a nyáron. Ám az elmúlt napok hírei, valamint a francia AFP keddi értesülése alapján mégis Szaúd-Arábia lehet a befutó.

Szaúdi források szerint Messi 522 millió fontért, több mint 220 milliárd forintért igazolhat az al-Hilal együtteséhez, így a HVG számítása szerint többet fog egy év alatt keresni, mint amennyibe a 190 milliárd forintért felépített Puskás Ferenc stadion került. Ha létrejön az átigazolás, akkor a Barcelona korábbi csatára ismét játszhat Cristiano Ronaldo ellen, ha a portugál világklasszis marad az al-Nasszrn csapatánál.

Az AFP szerint a szaúdi olaj bevételéből sikerülhet az utóbbi évtizedek két legjobb focistáját is az arab országba igazolni és tartani.

Kapcsolódó írásaink