Sport

Megnyerte a Dunaszerdahely a női cseh–szlovák közös kézilabda-bajnokságot

A vezetőedző szerint ezt a sikert a város lakosai nagyon értékelik

Debre Viktor vezetőedző szerint a város nagyon értékeli, hogy a Dunaszerdahely női kézilabdacsapata megnyerte a MOL Extraliga elnevezésű cseh–szlovák közös bajnokságot.

Megnyerte a Dunaszerdahely a női cseh–szlovák közös kézilabda-bajnokságot
A HC DAC április 16-án biztosította be elsőségét, amikor hazai pályán 43–18-ra verte a sereghajtó AHT HC Tatran Stupavát
Fotó: HC DAC Dunaszerdahely / Facebook

A HC DAC április 16-án biztosította be elsőségét, amikor hazai pályán 43–18-ra verte a sereghajtó AHT HC Tatran Stupavát. Ezzel a város első felnőtt bajnoki aranyérmét szerezte csapatsportágban.
„A város lakosai nagyon értékelik ezt a sikert, a mérkőzés után akkora ünneplést csaptak nekünk, nem gondoltam, hogy ilyenben lesz még részem, még most is kiráz a hideg, ha rá gondolok" – nyilatkozott a tréner a Kossuth Rádiónak.

Debre Viktor elmondta, hogy mostanra kinőtték a csarnokukat, ahogy jöttek az eredmények, úgy lett egyre több nézőjük, a komoly meccseken mindig telt ház volt. „Ezért érdemes sportolni, hogy ezek az emberek bejöjjenek és szurkoljanak nekünk, mi meg tegyük oda magunkat, és szerezzünk örömet nekik" – folytatta.

Arra a kérdésre, mennyire fontos, hogy ez a csapat magyar ebben a magyar közegben, úgy reagált: „nagyon fontos" és ez „rettentő jó dolog". A csapatban hét magyarországi magyar és két külföldi játékos van, a többiek magyar anyanyelvű szlovákiai kézilabdázók.

Debre Viktor beszélt arról is, hogy a szponzorok révén jobb helyzetben vannak, mint a többi klub, de így sem egyszerű Magyarországról játékosokat szerződtetni. „Tudomásul kell venni, hogy teljesen átalakult a mai fiatalok gondolkodásmódja. Egy jó képességű játékos inkább elmegy Magyarországon az NB I/B-be, mint hogy itt játsszon nálunk, itt játsszon a MOL Ligában. Ez elgondolkodtató, de ilyen világot élünk" – tette hozzá.

A cseh–szlovák közös bajnokság zárultával a héten kezdődik a szlovák bajnokság rájátszása, melyben a Dunaszerdahely először megint a Stupavával (Stomfa) találkozik, továbbjutásuk esetén, amiben szinte biztos Debre Viktor, a Sala (Vágsellye) és a Michalovce (Nagymihály) párharcának győztese lesz az ellenfelük a döntőben.

„Május 20-án ér véget a bajnokság. Remélem, a mi nevünket vésik rá a trófeára, ez minden álmom" – hangsúlyozta a tréner, aki a következő évadra célként azt fogalmazta meg, hogy védjék meg, amit megszereztek, a kupában lépjenek előre, mert eddig csak második helyük volt, a nemzetközi porondon pedig maradjanak tovább versenyben.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink