Sport

A mesterséges intelligencia generált beszélgetést Schumacherrel

Gusztustalant húzott egy német magazin: a legendával ,,készített” interjút

„Michael Schumacher”, „Az első interjú”, „Világszenzáció”. Ilyen szövegekkel jelent meg a Die Aktuelle legfrissebb száma, melyen azt reklámozzák, hogy sikerült interjút készíteniük a 2013 végén súlyos síbalesetet szenvedő hétszeres F1-es bajnokkal – írta meg a hu.motorsport.com.

A mesterséges intelligencia generált beszélgetést Schumacherrel
2001-es emlék: Michael és Ralf Schumacher
Fotó: AFP/Patrick Hertzog

A cím alatt aztán kisebb betűkkel ezt írták: „Megtévesztően valóságosnak hangzik.” A cikket pedig úgy vezetik fel, mintha egy tényleges interjú lenne Schumacherrel, akit a balesete óta nem láthatott és hallhatott a külvilág.

A válaszai pedig a sérüléseivel, valamint gyermekei, Mick és Gina Schumacher karrierével kapcsolatosak. A cikk pedig azzal zárul, hogy utalást tesznek arra, hogy az interjú online készült, méghozzá egy olyan oldalon, amely a mesterséges intelligencia segítségével képes híres emberek reakcióit utánozni.

A lényeg tehát az, hogy az egésznek semmi köze Schumacherhez, akiről a közvélemény sajnos továbbra sem tud semmit, ez a német magazin viszont hasznot akart húzni ebből. A német médiaszakértő, Boris Rosenkranz nem meglepő módon kritikával illette őket, illetve a cikket és annak prezentációját.

Schumacher családja pedig minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy semmi se derüljön ki a korábbi versenyzőről, és többször is kihangsúlyozták már, hogy mindenkinek tiszteletben kell tartania a magánszférájukat. Így amíg ők nem döntenek úgy, hogy megnyílnak a helyzet kapcsán, addig vélhetően továbbra is csak a sötétben kell tapogatóznia mindenkinek.

Kapcsolódó írásaink