Sport

Visszavonul és edzőnek áll Vas János

Visszavonul Vas János és a DVTK jégkorong-akadémiáján az U21-es csapat vezetőedzőjeként folytatja karrierjét.

Visszavonul és edzőnek áll Vas János
Vas máig az utolsó magyar hokis, akit draftoltak az észak-amerikai profi ligában
Fotó: DVTK

 Amint azt a 39 éves sportoló a klub honlapjának pénteken elmondta, hosszú és tartalmas pályafutást tudhat maga mögött, amit „lezárni is tudni kell”.

„Már gondolkodtam az évek során, mikor és milyen módon szeretném befejezni karrierem, és fontosnak tartottam, hogy az utolsó szezonom után még akarjanak a szurkolók és a stábtagok a jégen látni a következő évadban is. A DVTK stábja megkeresett a szezon vége felé lehetőségekkel, aminek nagyon örültem, mert éreztem a belém vetett bizalmat. Nagyon motiváló és óriási kihívásokkal teli feladatokat beszéltünk át, amik roppant szimpatikusak számomra, így ezek után nehéz szívvel bár, de egyszerűbben hagyom ott a profi jégkorong-pályafutásomat” – mondta a 171-szeres válogatott Vas, aki egy hete jelentette be a nemzeti csapattól való visszavonulását.

A magyar jégkorong utóbbi 20 évének egyik meghatározó játékosa a jövőben a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia U21-es csapatának irányítását veszi át vezetőedzőként.

A fiatalon a svéd bajnokságban pallérozódó hokis 16 világbajnokságon vett részt, és ő az egyetlen olyan játékos, aki mindháromszor benne volt az elitbe jutó nemzeti együttesben.

Vas máig az utolsó magyar hokis, akit draftoltak az észak-amerikai profi ligában (NHL): 2002-ben a Dallas Stars a második körben, a 32. helyen foglalta le játékjogát, NHL-es szerződést kapott, ám végül mérkőzésre nem nevezték a világ legerősebb bajnokságában. Klubkarrierjét Magyarországon kívül Franciaországban, Csehországban, Svédországban és az Egyesült Államokban töltötte.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom