Sport

Itt a Puskás Öcsi-rajzfilm első évada!

A legenda születésnapja alkalmából egymást érik a koszorúzások, megemlékezések

Puskás Ferenc születésének 96. évfordulóján jelent meg a Puskás Ferencről szóló rajzfilmsorozat előzetese és az a szűkszavú bejelentés, hogy a sorozat hamarosan a Magyar Televízió műsorán lesz látható – írta meg az nso.hu.

A rajzfilm bemutatójávalkapcsolatban Takó Sándor, az alkotás egyik producere a következőket közölte a saját oldalán: „Éppen három éve annak, hogy 2020 április 1-jén, a születésnapján debütált a Puskás Öcsi és barátai mesesorozatunk első, A rongylabda című pilotepizódja. Az első film a Mecenatúra program támogatásával készülhetett el, Szöllősi György kezdeményezésére, Kemény Krisóf és Mayer Tamás nagy sikerű mesekönyve alapján, Gellár Csaba rendezésében. Minden várakozást felülmúló siker volt, a Nemzeti Sport Online együttműködésével rövid idő alatt elértük a százezres nézettséget is. A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Film Positive gyártásában az idén 13 epizódra bővül az első évad, amely hamarosan a televízióban is debütál. Megtisztelő, hogy társproducerként én is részese lehetek a produkciónak. A sorozat előzetese ma, Öcsi bácsi születésnapján debütál. Fogadjátok sok szeretettel, és megköszönjük, ha viszitek a hírét."

A sorozat szakértője, Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője Puskás Ferenc hivatalos emlékoldalán kommentálta a bejelentést: „Elkészült, és hamarosan látható lesz az újabb 12 történet is – gratulálunk az alkotók csapatának a hatalmas és fantasztikus munkához, a fiatal Puskás-rajongók nevében köszönet nekik, a producereknek és a finanszírozó Nemzeti Filmintézetnek az immár teljes évadért."

A mai évforduló alkalmából egyébként egymást érik a koszorúzások, megemlékezések, és a hétvégén a Győri Nemzeti Színházban a Puskás, a musical is újra látható, az öt előadás mindegyikére elfogytak a jegyek.

Kapcsolódó írásaink