Sport

Kilde felcsapott riporternek és a kedvesét, Shiffrint faggatta + VIDEÓ

Nevetésbe fúlt, majd nagy öleléssel zárult a női óriás-műlesiklás exkluzív interjúja

Óriási meglepetés és ötlet volt az alpesisí-világkupa záró versenyének szervezői részéről, hogy az andorrai Soldeu-ban átengedték a riporteri mikrofont egy beugrónak. Mégpedig annak a norvég Aleksander Aamodt Kildének, aki a világ egyik legjobb sízője, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, ráadásul egy ideje ország-világ előtt az amerikai világsztár, Mikaela Shiffrin párja. A zárónapot megnyerő Shiffrin annyira meglepődött azon, hogy hirtelen előtt termett a barátja, kezében a FIS mikrofonjával, és kérdezgetni kezdte, hogy a nevetéstől kis híján megszólalni sem tudott.

Kilde felcsapott riporternek és a kedvesét, Shiffrint faggatta + VIDEÓ
Aleskander Aamodt Kilde a riporter szerepében és kedvese, Mikaela Shiffrin a rekordokat hozó soldeaui vk-futam záró száma után
Fotó: AFP/Charly Triballeau

Kilde természetesen sok ilyen interjút tapasztalt már meg a saját bőrén, hiszen huszonegy vk-győzelme van lesiklásban és Szuper-G-ben, tudta, hogy mit szokás (kell) kérdezzen. És igen mókás volt látni, ahogy a végtelenül boldog győztes, Shiffrin rájött, ez egyszerre játék, de óriási ötlet is, hogy egy profi síző, élete párja beugrott riporternek.

Objektum doboz

Az első kérdésre, hogy „Micsoda verseny! Mit érzel most?” még akadozott kissé a válasz: „Minden rendben, nagyon boldog vagyok.” De aztán belejöttek, s amikor Kilde azt kérdezte, hogy mik a tervei a bajnoknőnek, marad-e itt, vagy visszamegy-e Amerikába, akkor Shiffrin – véve a lapot – azt válaszolta, hogy „Megyek Amerikába, és lehet, hogy Kilde is velem jön, és talán együtt síelünk picit.”

Klide és Shiffrin az exkluzív interjú kérdezője és alanya
Klide és Shiffrin az exkluzív interjú kérdezője és alanya
Fotó: AFP/Charly Triballeau

Az exkluzív riport hamar véget ért. A harmadik kérdés után, amely úgy szólt, a miben kell még fejlődni e Shiffrinnek, Mikaela nevetve azt válaszolta: „Majd ezt megbeszéljük négyszemközt”, és egy nagy nevetéssel magához húzta Kildét, majd megpuszilta, és véget vetett a játéknak.

S hogy mindezt mi előzte meg?

Az amerikai szupersztár, Mikaela Shiffrin útban az óriás-műlesiklás második futamában a győzelem felé
Az amerikai szupersztár, Mikaela Shiffrin útban az óriás-műlesiklás második futamában a győzelem felé
Fotó: AFP/Lionel Bonaventure

Nos, a kétszeres olimpiai és hétszeres világbajnok Mikaela Shiffrin az idény utolsó világkupa versenyén vasárnap megnyerte a női óriás-műlesiklást Soldeuban. Ez volt pályafutása 88. vk-diadala (övé a világon a legtöbb vk-elsőség) a sportágban. A szakági kristálygömböt már korábban bebiztosította. Emellett műlesiklásban és összetettben is ő volt az idényben a világkupa-sorozat legjobbja.

Mikaela Shiffrin az óriás-műlesiklás vk-győzelmét jelentő kristálygömbbel
Mikaela Shiffrin az óriás-műlesiklás vk-győzelmét jelentő kristálygömbbel
Fotó: AFP/Charly Triballeau

Mivel ez volt óriás-műlesiklásban a 21. vk-győzelme, megdöntötte a 80-as, 90-es években remeklő svájci Vreni Schneider 20-as győzelmi szériából származó női rekordját!

Túl ezen, az összetettben szerzett 2206 pontjával egyéni csúcsot állított fel, és már 138 vk-dobogónál tart, amivel lehagyta honfitársát, Lindsey Vonnt.

Objektum dobozEredmények, világkupadöntő:
női óriás-műlesiklás:

1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:55.88 perc (1. futam: 56.60 mp, 2. futam: 59.28)
2. Thea Louise Stjernesund (norvég) 1:55.94 (57.31, 58.63)
3. Valérie Grenier (kanadai) 1:56.08 (57.22, 58.86)

A szakági vk végeredménye 10 verseny után: 1. Shiffrin 800 pont, 2. Lara Gut-Behrami (svájci) 532, 3. Marta Bassino (olasz) 515
Az összetett vk végeredmény 38 verseny után: 1. Shiffrin 2206 pont, 2. Gut-Behrami 1217, 3. Petra Vlahova (szlovák) 1125

Kapcsolódó írásaink

Későn érő típus

ĀJohan Clarey, a legidősebb olimpiai érmes alpesi síző 42 évesen abbahagyta a versenyzést