Sport

Kovacsics Anikó számára nem volt kérdés a válogatottba való visszatérés

Hosszú kihagyását követően január végén lépett pályára ismét tétmérkőzésen

Cirjenics-Kovacsics Anikó számára nem volt kérdés, hogy másfél éves kihagyása után vissza szeretne térni a magyar női kézilabda-válogatottba.

Kovacsics Anikó számára nem volt kérdés a válogatottba való visszatérés
Kovacsics Anikó (a labdával) az orosz játékosok gyűrűjében
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Ferencváros irányítója hétfőn az MTI-nek elmondta, jó érzés volt számára, hogy Golovin Vlagyimir kinevezése óta többször beszélgettek a szövetségi kapitánnyal.

„Mondta, ha tényleg úgy döntök, hogy visszatérek – márpedig ez egy pillanatig sem volt kérdés –, és olyan állapotba tudok kerülni, illetve a vállam is engedi, akkor számít rám”

– mondta Cirjenics-Kovacsics, akinek a 2021-es, tokiói olimpia után megműtötték a vállát, majd tavaly júliusban megszületett első gyermeke. Hosszú kihagyását követően január végén lépett pályára ismét tétmérkőzésen.

„Az a célom, hogy segíteni tudjak a válogatottnak. Ha még van egy, két, három, négy évem a pályán, azt a maximumon szeretném végigtolni minden fronton”

– szögezte le a 31 éves, 143-szoros válogatott kézilabdázó.

Mint elárulta, a múlt héten megsérült a lába, az Achilles-ína és a vádlija fáj, ezért az FTC érdi bajnoki meccsén sem játszott, ezúttal pedig csak hétfőn és kedden tartózkodik Telkiben, a válogatott edzőtáborában.

Utóbbinak a taktika miatt lesz haszna, hiszen nem az Izland elleni, áprilisi világbajnoki selejtezők előtt csöppen bele ismét a nemzeti csapat életébe, ráadásul korábban még nem dolgozott együtt Golovinnal.

Válla állapotáról elmondta, a felépülése december végén lezárult, és azóta is tünetmentes.

„Ahhoz képest is erősödött, ahogyan elkezdtem vele december végén a teljes edzésmunkát. Tudom, nem úgy van, hogy kihagytam másfél évet, és egy hónap alatt minden a régi lesz. Jó ütemben haladtam, jó állapotban érzem magam, de még messze van az az állapot, amire szeretnék eljutni”

– magyarázta.

Hozzátette, a szülés után 9–12 hónapot vesz igénybe a regeneráció, a célja pedig az, hogy pályafutása hátralévő részében teljesen egészséges tudjon maradni.

Kapcsolódó írásaink