Sport

Ivkovics: Nekem Magyarország az első, nem a saját érdekem

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a szövetségnek és Szombathelynek is köszönetet mondott

Ahogy mi is megírtuk, a magyar férfi kosárlabda-válogatott vasárnap este 87–77-re legyőzte Bosznia-Hercegovinát Szombathelyen a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában, sajnos azonban így sem jutott ki a sportági világbajnokságra.

Ivkovics: Nekem Magyarország az első, nem a saját érdekem
Ivkovics Sztojan eredményei azt mutatják, hogy jó kezekben van a magyar kosárlabda
Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Ivkovics Sztojan elsőként a közönségnek és a szövetségnek mondott köszönetet.
„Köszönet a magyar kosárlabdának, amiért az elmúlt 11 évben, amióta kapitány vagyok, mindent megtett, hogy ez a válogatott működjön. Szombathely mindig jó házigazda, és mindenkinek azt üzenem, hogy Magyarország az első, nem pedig a saját érdekek" – jelentette ki a szakvezető.

A 19 pontjával legeredményesebb magyar, Benke Szilárd közölte, sikerült talpra állniuk a Litvániában elszenvedett csütörtöki vereség után.
„Fegyelmezetten játszottunk, kontrolláltuk a lepattanókat, és összességében véghez vittük, amiért jöttünk. Köszönet a szurkolóknak, nagyszerű atmoszférát teremtettek ma" – mondta a francia Gravelines-Dunkerque légiósa.

Az Ivkovics-legénység következő megmérettetése augusztusban a kontinentális olimpiai előselejtező lesz, ebben azok a csapatok vesznek részt, amelyek bejutottak a vb-kvalifikáció második szakaszába.

Emlékeztetőül:

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 87–77 (19–23, 27–14, 17–23, 24–17)
Világbajnoki-selejtező, K-csoport, 12. forduló
Arena Savaria, Szombathely, 2600 néző.
Antonio Conde (spanyol), Wojciech Liszka (lengyel), Yener Yilmaz (török).

Magyarország: Váradi 10/3, Somogyi 17/12, Benke 22/15 - Hopkins 6/6 - Eilingsfeld 18/3. Csere: Pongó -, Keller 9, Mócsán 5/3.

Bosznia-Hercegovina: Roberson 22/15 - Halilovic 15 - Lazic 5 - Vrabac 14/6 - Kamenjas 4. Csere: Penava 9/3, Gegic 8/6, Delalic -, Campara-.

A K csoport végeredménye: 1. (és vb-résztvevő) Franciaország 22 pont, 2. (és vb-résztvevő) Litvánia 21, 3. (és vb-résztvevő) Montenegró 19, 4. MAGYARORSZÁG 18. 5. Bosznia-Hercegovina 18, 6. Csehország 15

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek.

Kapcsolódó írásaink