Sport

Valter a tizedik, Vingegaard győzött a Gran Camino első teljes szakaszán

Valter Attila remek teljesítménnyel zárta karrierje első teljes szakaszát a Jumbo Visma csapatában: a tizedik helyen ért célba a spanyolországi Gran Camino elnevezésű országúti kerékpáros verseny pénteki etapján, melyet a magyar kerekes csapattársa, a Tour de France-győztes Jonas Vingegaard nyert meg.

Valter a tizedik, Vingegaard győzött a Gran Camino első teljes szakaszán
Valter Attila remek teljesítménnyel zárta karrierje első teljes szakaszát a Jumbo Visma csapatában
Fotó: Facebook

A több rövid, de kifejezetten meredek emelkedővel nehezített, 184,3 kilométer hosszú szakaszt egy 3,9 kilométeres, 7,2 százalékos hegymenet zárta, amely teljesen szétrázta a mezőnyt. A legjobban az esélyeknek megfelelően a dán sztár bírta a kaptatót és a célban 21 másodperccel előzte meg a második portugál Ruben Guerreirót.

Valter Attila, aki a világ jelenlegi legjobb csapatának számító Jumbóhoz a tavalyi szezon után csatlakozott, kiválóan tekert, és 35 másodperccel Vingegaard után ért célba a tizedik helyen.

„Szuper taktikánk volt és hiba nélkül sikerült kivitelezni, persze ha az ember mellett ott van Jonas Vingegaard, talán minden egy picit könnyebb” – kommentálta közösségi oldalán a napot Valter.

A Galíciában zajló viadal csütörtökön kezdődött, de az első etapot félbeszakították hózápor miatt.

Kapcsolódó írásaink