Sport

Rekordot dönthet a fogadások összege a Super Bowlon

A tétek összege minden bizonnyal meghaladja majd a 16 milliárd dollárt

Az Egyesült Államok Szerencsejáték-szövetségének előrejelzése szerint minden eddiginél többen és összességében minden eddiginél nagyobb összegben kötnek majd fogadásokat a profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi döntőjére, a Super Bowlra.

Rekordot dönthet a fogadások összege a Super Bowlon
Az Egyesült Államok 33 államában lehet élni a sporthoz kapcsolódó szerencsejátékkal, tavaly pedig Washington és Maryland a személyes fogadások mellett online opciót is elérhetővé tett az érdeklődőknek
Fotó: Getty Images North America/Getty Images via AFP/Christian Petersen

A kedden nyilvánosságra hozott becslések szerint több mint 50 millió felnőtt tesz fogadásokat a Kansas City Chiefs–Philadelphia Eagles-találkozóra, a tétek összege pedig minden bizonnyal meghaladja majd a 16 milliárd dollárt (5887 milliárd forint).

Amennyiben az előrejelzések helyesnek bizonyulnak, akkor az idei Super Bowlra ötven százalékkal többen tesznek majd pénzt, mint a tavalyira.

Az Egyesült Államok 33 államában lehet élni a sporthoz kapcsolódó szerencsejátékkal, tavaly pedig Washington és Maryland a személyes fogadások mellett online opciót is elérhetővé tett az érdeklődőknek. Az amerikai lakosság fele – körülbelül 166 millió ember – ezekben az államokban él.

A fogadások 10–15 százalékát – az eddigi minták alapján – csak a mérkőzés kezdete után teszik meg a szurkolók, és ennek ötödében leginkább arra fogadnak, hogy mennyire lesz kiegyenlített a játék, mennyi lesz a passzolt yardok és szerzett pontok száma. Emellett pedig az egyéni teljesítményekre való fogadás is nagyon népszerű.

Az is kiderült, hogy szinte ugyanannyi drukker tartja a győzelemre esélyesebbnek a Kansas City Chiefst, mint a Philadelphia Eaglest.

Kapcsolódó írásaink