Sport

Egy híján negyven gólt lőttek a győri lányok a BL-meccsen

Öt kapufát dobtak a mieink az első félidőben

A női kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában a Győri ETO a török Kastamonu otthonában simán nyert a csoport egyik leggyengébbje ellen. A magyar csapat 39–27-re verte a Kastamonu Belediyesi GSK-t.

Egy híján negyven gólt lőttek a győri lányok a BL-meccsen
A második félidő végére tetemes előnyt hoztak össze a Győri ETO kézisei, Schatzl Nadine-t sem tudták megállítani a törökök
Fotó: Facebook/Győri ETO KC

Az ETO keretéből Kari Brattset, Veronica Kristiansen és Faluvégi Dorottya is hiányzott. Ám három percbe se telt, hogy már 
4–0-ra vezessen a csapat. A törökök azonban egyenlítettek (5–5). A folytatásban egy újabb négyes gólsorozattal, majd egy 5–1-es szériával elhúztak a győriek, akiknek védekezésben és támadásban sem kellett tökéletes teljesítményt nyújtaniuk a magabiztos vezetéshez (16–9).

A játék és az eredmény hullámzása az első félidő hajrájában is folytatódott, az utolsó három gólt a házigazdák dobták, így a szünetben csak négy találat volt a hátrányuk.

A magyar csapat az első felvonásban ötször találta el a kapufát, a második félidőt pedig kimondottan gyengén kezdte, ezt kihasználva a Kastamonu felzárkózott 18–17-re. Ambros Martín vezetőedzőnek nem kellett időt kérnie, játékosai anélkül is kilábaltak a hullámvölgyből és Estelle Nze Minko góljaival a meccs háromnegyedénél ismét hét találattal jobban álltak (26–19).

A török bajnokcsapat innen már nem tudott visszakapaszkodni, sőt: mivel a kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, a vendégek többször is az üres kapuba lőttek, így tízgólos előnyre tettek szert, amit a hátralévő időben még növelni is tudtak.

Objektum doboz

A tíz győzelemmel és három vereséggel csoportja második helyén álló Győr jövő szombaton az utolsó csoportmeccsen a dán Esbjerget fogadja. Az egyenes kieséses szakaszba az első hat-hat helyezett jut.
 

Kapcsolódó írásaink