Sport

Taxikon érkeztek a debreceni futballisták a mérkőzésre

A labdarúgó NB I. minden szombati mérkőzése döntetlenre végződött

A pénteki felcsúti döntetlen (Puskás Akadémia–Vasas 1–1) után a szombati három mérkőzés is döntetlenre végződött a labdarúgó NB I. 18. fordulójában.

Taxikon érkeztek a debreceni futballisták a mérkőzésre
Kenan Kodro egyenlített a Debrecen ellen
Fotó: molfehervarfc.hu

A nap első mérkőzésén nem született gól a Paks és a Kecskemét mérkőzésén. A zöld-fehérek már három bajnoki meccset játszottak tavasszal, ebből kettő döntetlenül végződött, a kisvárdai és a mostani „iksz” között pedig kikaptak a Ferencvárostól. A Kecskemét tartja jó őszi formáját, a MOL Fehérvár elleni múlt heti győzelem után ezúttal idegenben szerzett egy pontot. Viszont vidéken, vendégként még továbbra is nyeretlen a bajnoki idényben.

A Bp. Honvéd szombat reggel, a Vasas pontszerzése miatt, még az utolsó helyen állt, a döntetlennel visszaelőzött, de így is csak tizenegyedik. A Kisvárda ellen, a gól nélküli első félidő után, Nenad Lukics vezetést szerzett, de a vendégek Mario Ilievszki révén kiegyenlítettek. A szabolcsi együttes immár négy forduló óta nyeretlen, a legutolsó két őszin kikapott, az első két tavaszin döntetlent játszott.

A debreceni csapat – az élvonalbeli futballban merőben szokatlan módon – taxikkal érkezett Székesfehérvárra, miután az együttes busza lerobbant. A jelek szerint kevéssé zavarta meg a játékosokat a szokatlan intermezzo, mert az első félidőben vezetést is szereztek Dorian Babunszki góljával. A második félidőben a Vidi legalább egy pontot megmentett, Kenan Kodro lövésével. A székesfehérvári csapat a legutóbbi hat hazai bajnoki mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni. Sőt, a legutóbbi tizenegy fordulóból mindössze kettőt zárt győzelemmel.

Két mérkőzés maradt még a fordulóból, vasárnap 15 órától a ZTE a Mezőkövesdet fogadja, majd 17.30-kor kezdődik a Groupama Arénában a derbi, a Ferencváros és az Újpest mérkőzése. Az már biztos, hogy e forduló után is fölényesen vezet majd a Ferencváros, a második helyezett Kecskemét pedig őrzi hárompontos előnyét a harmadik Kisvárdával szemben.

Kapcsolódó írásaink