Sport

Cserejátékosaival fordított és hozta el a 3 pontot a Fradi

Pakson érvényesült a címvédő és listavezető akarata a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésen

A szerda esti találkozó után immár minden csapatnak 17 mérkőzése van, a sorozatban ötödik bajnoki címére hajtó, az Európa-ligában nyolcaddöntős FTC 12 pontos előnnyel áll a tabella élén.

Cserejátékosaival fordított és hozta el a 3 pontot a Fradi
Paks–FTC 1–3
Fotó: Árvai Károly

A fagyponthoz közeli hőmérsékletben a Ferencváros a kezdő sípszótól magához ragadta a kezdeményezést, de a pontatlanságok miatt nagy helyzetet egy kivételtől eltekintve nem tudott kialakítani. A tizedik percben Ryan Mmaee közeli lövésének a hazaiak 18 éves kapusa, Simon Barnabás az útját állta. A Paks kontrákra rendezkedett be, de az első félidőben semmi veszélyt nem jelentett a kapura.

A szünetet követően – miután a mindkét klubnál kedvenc Böde Dániel segédkezett egy ünnepélyes kezdőrúgás elvégzésében – megélénkült a mérkőzés, a hazaiak pedig váratlanul vezetést szereztek. Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője cserékkel reagált, ez egy ideig azonban nem hozta meg az általa remélt eredményt.

A vendégek játékából sokáig hiányzott a kreativitás, de aztán a héten igazolt, csereként beállt ghánai Owusu Kwabena révén sikerült bevenni a kaput – a lesgyanús gólt később a VAR is érvényesítette. A hajrára elfáradt a Paks védelme, a szintén csereként pályára lépett norvég Kristoffer Zachariassen, majd – a Kádár Tamás által elkövetett buktatás után – 11-esből a marokkói Ryan Mmaee is betalált, ezzel eldőlt az összecsapás.

LABDARÚGÓ NB I - 4. FORDULÓ, ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Paksi FC–Ferencvárosi TC 1–3 (Kinyik 49., ill. Owusu 72., Zachariassen 84., R. Mmaee 90. – 11-esből)
Paks, Paksi FC Stadion, 2501 néző. V: Csonka

Kapcsolódó írásaink

Átigazolás: csatárt igazolt a Fradi

ĀA labdarúgó NB I-ben szereplő és az Európa-Ligában is érdekelt Ferencváros a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette Nikolai Baden Frederiksent