Sport

Sipos Adrián: Örüljünk, hogy az olimpiáért játszhatunk!

A válogatott kézis szerint akkor léphet szintet a magyar válogatott, ha jobban összpontosít, és stabilizálja a játékát

A jövő márciusi olimpiai selejtezőig bőven van még teendő a világbajnoki 8. helyezett nemzeti együttes háza táján – írta meg az nso.hu

Sipos Adrián: Örüljünk, hogy az olimpiáért játszhatunk!
Sipos Adrián
Fotó: Imago images

Sipos Adrián az nso.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy az Izland elleni mérkőzés valódi pozitív élmény volt, hiszen nagyon jó meccset játszott a csapat, de ide sorolható a brazilok és az egyiptomiak elleni összecsapás második félideje és a hosszabbítás is.

Hozzátette, hogy a mai napig nem tudja megmondani, mi történt a portugálok ellen. ,,Butaság lenne azt hinnünk, hogy a mérkőzések maguktól eldőlnek... Sokkal jobban kell összpontosítanunk. A dánok és a svédek ellen is teljesen más taktikára, támadási és védekezési felfogásra volt szükség" – fogalmazott. 

A skandináv kézilabdáról kijelentette: sokkal rohanósabb a játékuk, több gólt szereznek lerohanásból, többet játszanak egy az egy ellen. Nálunk nem ilyen adottságúak a játékosok, többet küzdöttünk felállt fal ellen, és lefutásból is jóval kevesebb gólt lőttünk. Az sem elhanyagolható különbség, hogy az északi válogatottak kézilabdázói a világ legjobb csapataiban játszanak, pallérozódnak. A különbség az eredményekben is megmutatkozik: a dánok sorozatban harmadszor nyertek vébét, míg a svédek a regnáló Európa-bajnokok. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet őket megverni, hiszen a dánokat 2017-ben a vb-n legyőztük.

A közeljövő feladatairól Sipos Adrián kiemelte, hogy minden mérkőzésen sokkal nagyobb stabilitásra van szükség, hogy ne legyen ennyire hullámzó a játékunk. Elmondta: korábban szorosabb mérkőzéseket játszottak, persze nem minden Eb és vébé ugyanolyan. „Örüljünk annak, ami van, hiszen játszhatunk az olimpiáért, pedig sokan mondták, milyen rosszak vagyunk. Ha ez igaz lenne, akkor nem sikerült volna bejutnunk a legjobb nyolcba."

A magyar válogatottra elég sok munka vár még. Chema Rodríguez szövetségi kapitány arra kért mindenkit, hogy a válogatott programokra lehetőleg minél jobb állapotban jöjjenek vissza a játékosok.

Kapcsolódó írásaink