Sport

Uram segített: a listavezető nem bírt a sereghajtóval

A zöld-fehérek immár hét kör óta veretlenek, míg a piros-kékek a kapusuknak is köszönhető bravúros pontszerzésük ellenére sem mozdultak el az utolsó helyről

Bár a várakozásoknak megfelelően a Ferencváros irányította a játékot, azonban igazán komoly helyzetet a szünetig nem tudott kidolgozni a szervezetten futballozó Vasas ellen. Az angyalföldiek szórványos ellentámadásai egy kivételtől eltekintve semmiféle veszélyt nem jelentettek Dibusz kapujára.

Uram segített: a listavezető nem bírt a sereghajtóval
A ferencvárosi Samy Mmaee (b) és az angyalföldi Novothny Soma (b2) az OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Vasas SC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. január 28-án
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A térfélcserét követően a Ferencváros nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, amit Besic keresztlécen csattanó lövése is jelzett. Ebben a periódusban teljesen beszorult a vendégcsapat, amelyet másodjára is a keresztléc mentett meg attól, hogy hátrányba kerüljön. Bár az idő múlásával csökkent a nyomás a Vasas kapuján, de így is voltak veszélyes lehetőségei a zöld-fehéreknek, akik mégsem tudtak betalálni. A hajrában ismét „egykapuzott” az Európa-ligában nyolcaddöntős FTC, de ezen a napon nem tudta feltörni a Vasas védelmét.

Ferencvárosi TC-Vasas FC 0–0
Groupama Aréna, 8579 néző, v.: Bogár

Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic - Besic, Esiti (Vécsei, 65.) - Traore, Mercier (Marquinhos, 65.), Nguen (Auzqui, 88.) - R. Mmaee (Boli, 88.)

Vasas FC: Uram – Baráth (Szilágyi, 75.), Otigba, Iyinbor - Szivacski, Berecz, Ódor - Márkvárt (Hidi, 71.) - Radó, Novothny, Cipf (Holender, 66.)

Kapcsolódó írásaink