Sport

Magyarellenes kiabálások miatt lefújtak egy élvonalbeli bajnoki mérkőzést Erdélyben

Magyarellenes rigmusok skandálása miatt szakadt félbe egy román első osztályú labdarúgó-bajnoki mérkőzés Sepsiszentgyörgyön. A Sepsi OSK a craiovai FCU-t fogadta.

Magyarellenes kiabálások miatt lefújtak egy élvonalbeli bajnoki mérkőzést Erdélyben
A tévéfelvételből kivett képen jól látszik: a 28. percre már kiürült a gyep
Fotó: MH

A találkozó mindössze 26 percig tartott. Andrei Chivulete játékvezető kétszer figyelmeztette a vendégszurkolókat a magyarellenes megnyilvánulások befejezésére, majd lefújta a meccset. Bátor döntést hozott: a román élvonal történetében ilyen indokkal korábban még soha nem szakadt félbe mérkőzés.

„A sepsiszentgyörgyi mérkőzést 0–0-s állásnál először a 23. percben szakította félbe Andrei Chivulete játékvezető, mivel a craiovai szurkolók magyarellenes skandálásba kezdtek, és a hangosbemondó többszöri figyelmeztetése ellenére sem hagyták abba ezeket. A két csapat játékosai ezután bevonultak az öltözőbe, a mérkőzés pedig tíz perc kényszerszünet után folytatódott, de az újrakezdés után sem szűntek meg a hasonló megnyilvánulások, így a meccset a 26. percben végleg lefújták” – tudósított a szekelysport.ro.

Az esetet ugyanígy írta le a bukaresti Prosport is: „Sepsiszentgyörgyön, a Szuperliga 23. fordulójában találkozott egymással a Sepsi OSK és az FC U Craiova. A két csapat játéka kiegyensúlyozott volt, majd az első félidő közepén Andrei Chivulete játékvezető példátlan döntést, a meccs megszakítása mellett döntött, miután a craiovai klub szurkolói a magyarok ellen skandáltak. Így a két csapatot az öltözőkbe küldték, azzal, hogy amennyiben nem csillapodnak a kedélyek, a játékvezető lefújja a mérkőzést. Az olténiai szurkolók nem nyugodtak, a játék folytatása után újra rákezdtek, így Andrei Chivulete végleg lefújta a mérkőzést.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom