Sport

Szuper-óriásműlesiklásban lett aranyérmes Bányai Attila

Szenzációs magyar sikert hozott a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) zárónapja

Nemzeti csapatunk így hat aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot gyűjtve az éremtáblázat ötödik helyén végzett, minden idők legtöbb magyar aranyérmét szerezve az EYOF-ok történetében – írta meg az nso.hu.

Szuper-óriásműlesiklásban lett aranyérmes Bányai Attila
Bányai várta már magától a jó szereplést
Fotó: MOB-Média

A bajnok a győzelem után az alábbiakat nyilatkozta...

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernem, segített ebben a szezon elején szerzett sok-sok tapasztalat, hiszen Amerikában voltam előfutó női Super G-n és lesikláson is, ráadásul a gyors számok mindig is az erősségeim voltak – nyilatkozta Bányai Attila. – A pálya nem volt különösen nehéz, ám éppen ezért nagyon szoros volt a verseny, kis különbségek alakultak ki az élmezőnyben, minden egyes századmásodpercért meg kellett küzdeni. Ha őszinte akarok lenni, vártam magamtól a jó helyezést, most azt is megtudtam, hogy ez a valaha volt legjobb magyar eredmény EYOF-on alpesi síben – ennek is örülök, mert a hazámnak szereztem ezt az aranyat. Nem volt hibátlan futam, a pálya elején egy kicsit túlhúztam egy ívet, de ha azt nem úgy csinálom, talán másképp jött volna ki a sebesség, úgyhogy összességében jó volt.”

Alpesi sí. Szuper-óriásműlesiklás. Fiúk: 1. Bányai Attila (Magyarország) 1:03.75, 2. Rasmus Bakkevig (Norvégia) 1:03.79, 3. Moritz Zudrell (Ausztria) 1:03.84, ...54. Vass Dániel (Magyarország) 1:08.57. Lányok: 1. Laura Huber (Svájc) 1:05.32, 2. Nadine Hundegger (Ausztria) 1:05.95, 3. Tatum Bieler (Olaszország) 1:05.99, ...47. Szeghalmi Fanni (Magyarország) 1:12.59, ...51. Harmati Virág (Magyarország) 1:13.66

Kapcsolódó írásaink