Sport

Műkorcsolya Eb: Francia győzelem a férfiaknál

A francia Adam Siao Him Fa nyerte a férfiak versenyét a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az orosz születésű, de magyar színekben versenyző Vlasenko Alekszandr a 24. helyen végzett.

Műkorcsolya Eb: Francia győzelem a férfiaknál
A magyar színekben versenyző Vlasenko Alekszandr a 24. helyen végzett
Fotó: AFP/LEHTIKUVA /Antti Aimo-Koivisto

 A 22. születésnapját jövő kedden ünneplő győztes aranyérméhez kétség sem férhetett, mert már a szerdai rövidprogram után több mint tíz ponttal vezetett, s bár a kűr során egyszer elesett, így is fölényesen, közel nyolc ponttal előzte meg a 2019-ben bronzérmes olasz Matteo Rizzót. A harmadik a svájci Lukas Britschgi lett.

Az Elvis Presley válogatására korcsolyázó Vlasenko jól kezdte a szabadprogramot, a háromfordulatos Axel után sikerült a két tripla, majd a két dupla ugrásból álló kombinációja is. Ezt követően azonban kisebb technikai hibák tarkították a produkcióját mind az ugrásoknál, mind a forgásoknál, azonban nem esett el. A magyar versenyző megközelítette pályafutása legjobbját a kűrben – csak 2,5 ponttal maradt el tőle –, de így sem tudott előrelépni a 24. helyről.

Szombaton déltől – Láng Júliával – a női kűrrel, majd 17.30-tól a jégtáncosok szabadkorcsolyázásával – amelyben Ignateva Mariia és Szemko Danijil Leonyidovics is érdekelt – zárul a kontinensviadal versenyprogramja. Vasárnap a legjobbak számára a gálára kerül sor.

Eredmények:
férfiak:
1. Adam Siao Him Fa (francia) 267,77
2. Matteo Rizzo (olasz) 259,92
3. Lukas Britschgi (svájci) 248,01
...24. Vlasenko Alekszandr 173,94

Korábban:
jégtánc, állás a ritmustánc után:
1. Charlene Guignard, Marco Fabbri (olasz) 85,53 pont
2. Lilah Fear, Lewis Gibson (brit) 84,12
3. Juulia Turkkila, Matthias Versluis (finn) 77,56
...10. Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics 65,04