Sport

Kétszeri hosszabbítás után győzött Németország

Kétszeri hosszabbítás után Németország 35–34-re legyőzte Egyiptomot pénteken az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság 5–8. helyért zajló küzdelmének első játéknapján.

Kétszeri hosszabbítás után győzött Németország
Az egyiptomi Ibráhim el-Mászri (j) és a német Jannik Kohlbacher (b) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért játszott Németország - Egyiptom mérkőzésen Stockholmban 2023. január 27-én. Németország-Egyiptom 35-34.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A németek egy 3–0-ás sorozattal indították a mérkőzést, majd végig kontroll alatt tartották az egyiptomiakat, így a szünetre 17–14-es vezetéssel vonulhattak.

A folytatásban is az európai együttes uralta a meccset, és már nyolcgólos előnyben volt, amikor az egyiptomi válogatott a remek védekezésének köszönhetően elkezdett felzárkózni, majd az 57. percben egyenlített. Ezt követően Alfred Gíslason, a németek szövetségi kapitánya időt kért, hogy rendbe tegye csapatát a hajrá előtt. Végül azonban nem tudták ismét átvenni a vezetést, ahogy ellenfelük sem, amely két másodperccel a lefújás előtt kapufát lőtt, így hosszabbítás következett.

A ráadásban mindkét csapat három-három találatot szerzett, így újabb ötperces ráadásra került sor, melyet végül a németek nyertek.

Németország ellenfele az ötödik helyért a 18 órakor kezdődő Magyarország-Norvégia párharc győztese lesz vasárnap a svéd fővárosban.

Kapcsolódó írásaink