Sport

Eladja a Ferencváros az egyik legjobb labdarúgóját

Az elmúlt évben Tunéziában az év legjobb labdarúgójának megválasztott Aissa Laidouni a Ferencvárostól a Bundesligában második helyen álló Union Berlinhez igazolhat.

Eladja a Ferencváros az egyik legjobb labdarúgóját
Aissa Laidouninak a keddi volt a búcsúmeccse a Fradiban
Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

A Nemzeti Sport információja szerint a Ferencváros és a berlini klub már megegyezett az átigazolásról, a tunéziai Aissa Laidouni csütörtökön Berlinbe utazik orvosi vizsgálatra. Amennyiben a 26 éves középpályás az orvosi vizsgálatokon is átesik, aláírhatja a három és fél évre szóló szerződését az új csapatánál, amelyben Schäfer András klubtársa s riválisa is lehet.

Németországi sajtóhírek szerint  Laidouni lehetséges kivásárlási ára meghaladhatja a négymillió eurót is. A középpályás 2020-ban a román Voluntaritól érkezett a Ferencvároshoz, és romániai beszámolók szerint korábbi klubja a mostani eladási árából is részesül 15 százalékig.

Laidoumi NB I-ben 64 mérkőzésen lépett pályára, hat gólt és 12 gólpasszt ért el, összesen 103 tétmeccsen játszott a Ferencvárosban, kilenc gólt és 16  gólpasszt jegyzett. Kedden, az év első bajnokiján csereként állt be a ZTE ellen – a jelek szerint az volt a búcsúmeccse.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke korábban a hirado.hunak Aissa Laidouni átigazolásáról azt nyilatkozta: „Én annak a híve vagyok, hogy megfelelő ajánlat esetén engedjük el, és emellett több érvet is fel tudok sorakoztatni. Egy játékosnak az a vágya, hogy egy topbajnokságban játsszon, és ha mi ennek az útjába állunk, akkor marad benne egy tüske, hiszen az álommunkájától fosztjuk meg. Másodsorban a jövőbeni igazolásokat is megnehezítheti egy ilyen döntés, hiszen kevésbé akarnak majd olyan játékosok idejönni, akiknek még az a tervük, hogy kipróbálják magukat egy nálunk egyelőre nagyobb csapatban. Végül ott van a pénz. Egy esélyként kell erre tekinteni, hiszen a komoly bevételből tudunk majd akár több ugyanolyan komoly vagy komoly potenciállal rendelkező játékost hozni, amivel megduplázzuk a lehetőségeket, és ebből újabb és újabb fejlődési hullámokat lehet generálni. Ne felejtsük el, hogy Aissa néhány százezer euróért érkezett, és miközben remek játékkal nagy sikerekhez segített bennünket, most akár több millió euróért távozhat! ”

Kapcsolódó írásaink