Sport

Összekeverték a biztonságiak a szerb és az orosz zászlót

A háborúban Moszkvát támogató Fehéroroszország lobogóját is kitiltották a Melbourne Parkból és környékéről

Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a torna helyi biztonsági emberei összetévesztették a szerb zászlót az orosszal, és az utóbbi helyett az előbbit akarták elkobozni egy szurkolótól.

Összekeverték a biztonságiak a szerb és az orosz zászlót
Összekeverték a biztonságiak a szerb és az orosz zászlót
Fotó: SZMSZ

A hétfői „színkontroll” előzménye az volt, hogy ukrán tiltakozás nyomán a múlt héten kitiltották az orosz nemzeti lobogót az AO területéről, így a pályák lelátóiról is Moszkva ukrajnai háborúja miatt.

Az esetről beszámolva a londoni Daily Mail a jelentéséhez videófelvételt is mellékelt, amelyen az érintett drukker elmagyarázza a biztonsági embereknek, hogy a vállára vetett zászló szerb, amelynek csíkjait ugyanaz a három szín – piros, kék, fehér – alkotja, mint az oroszt, csak éppen fordított sorrendben.

Az orosz mellett a háborúban Moszkvát támogató Fehéroroszország lobogóját is kitiltották az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak otthont adó Melbourne Parkból és környékéről a múlt hét elején az ukrán nagykövet panasza nyomán. A két ország sportolói csak semlegesként versenyezhetnek a tenisztornákon, nemzeti színeik nem jelennek meg a tévéközvetítésekben vagy a sorsolási táblán.

Kapcsolódó írásaink