Sport

Jégkorong: a gyergyóiak legyőzték a fehérváriakat

Szoros meccsen bizonyult jobbnak a listavezető a sereghajtónál

Az Erste Liga hétfői fordulójában a Gyergyói HK 6–5-re győzött a sereghajtó Fehérvári Hokiakadémia otthonában.

Jégkorong: a gyergyóiak legyőzték a fehérváriakat
Vincze Péter (16) a mezőnyből egyedüliként szerzett két gólt
Fotó: FEHA19

A GYHK vasárnap kikapott a Budapest JAHC vendégeként, így ugyan az első helyen maradt, de vesztett pontszámokat tekintve fővárosi riválisa mögé szorult.

A székely együttes gyorsan vezetést szerzett, ám a hazaiak 19 másodperc múlva egyenlítettek. Még a szünet előtt újból a Gyergyónál volt az előny.

A második harmad elejére kényszerűségből kapust cserélt a FEHA, Márkus Levente helyett a szlovén Jakob Zupancic állt be. Pillanatok alatt kihasznált egy dupla emberelőnyt a Volán, azonban a meccs derekán négy perc alatt duplázott a GYHK. Ettől sem tört meg a fehérvári alakulat, két és fél perc alatt 4–4-re jött vissza. Ám egy óriási hiba után Imre Patrik – korábbi fehérvári játékos, akinek édesapja, Imre Lajos a FEHA csapatvezetője – lépett ki, és nem hibázott.

A záróharmadban egy kipattanót követően ismét két góllal vezetett a Gyergyó, azonban a kapu előtti kavarodásból faragott hátrányából a házigazda. Így izgalmasan alakult a hajrá. Ekkor mindkét együttes nagy sebességgel játszott, és volt esély az egyenlítésre is. A végén hiába támadott lehozott kapus mellett a FEHA, nem tudott pontot szerezni.

FEHA19–Gyergyói HK (romániai) 5–6 (1–2, 3–3, 1–1)

Az Erste Liga állása: 1. Gyergyói HK 75, 2. Budapest JAHC 70, 3. DVTK Jegesmedvék 64...10. FEHA19 14 pont.

Az 1–6. helyezettek a negyeddöntőbe jutnak, míg a 7–10. helyezettek a rájátszásba jutásért csatáznak.

Kapcsolódó írásaink