Sport

A DEAC és a Fradi is győzött az Erste liga mai fordulójában

A debreceniek bravúros győzelmet arattak a címvédő Csíkszereda otthonában, míg a magyar bajnok fővárosiak a listavezető Gyergyói HK vendégeként diadalmaskodtak

A DEAC – akárcsak egy nappal korábban Brassóban – remekül kezdett a Csíkszereda otthonában, és a 8. percben már 3–0-ra vezetett, ám a címvédő még a szünet előtt 3–2-re felzárkózott. A 23. percben egyenlő lett az állás, azonban hamar újabb debreceni találat született. A hajdúsági alakulat tudott újítani az utolsó harmadban, és így fontos pontokkal gazdagodott.

A DEAC és a Fradi is győzött az Erste liga mai fordulójában
A zöld–fehérek ezúttal is győzni tudtak
Fotó: fradi.hu - archív

A listavezető Gyergyói HK a magyar bajnoki címvédő FTC-t fogadta, és a 3. percben hátrányba került. Bodó Christopher – aki csütörtökön az Újpest elleni ütközet egyetlen gólját ütötte – emberelőnyben egyenlített. A középső harmadban Bán Károly révén a vendégek vezettek 2–1-re, később pedig sikerült növelni a különbséget. A hajrában Császár Hunor és Boros Dániel verekedése színesítette a csatát.

Brassóban az UTE is gyorsan előnyhöz jutott, de húsz perc után már a Corona vezetett. A második felvonás elején három és fél perc alatt esett három gól (3–3), majd újabb létszámfölényes találattal a hazaiak ismét elléptek. A záró harmadban gólváltást követően az UTE újból pont nélkül maradt.

Eredmények:
SC Csíkszereda (romániai)–DEAC 4–7 (2–3, 1–1, 1–3)
Gyergyói HK (romániai)–FTC-Telekom 2–4 (1–1, 0–1, 1–2)
Corona Brasov (romániai)–UTE 5–4 (2–1, 2–2, 1–1)

Az esti meccseken a két Fejér vármegyei csapat, a Dunaújváros és a Fehérvári Hoki Akadémia is pont nélkül maradt. A második helyen álló Budapest JA minden sora eredményes volt a DAB-bal szemben, Farkas Roland pedig 28 lövésből nem kapott gólt.
A DVTK Jegesmedvék az elrontott első harmad után már jobban összpontosítottak, de a FEHA tartotta magát, és a miskolciak végül nehezen, 3-2-re nyertek.

Eredmények:
Dunaújvárosi Acélbikák-Budapest JAHC 0-5 (0-1, 0-3, 0-1)
FEHA19-DVTK Jegesmedvék 2-3 (1-0, 0-3, 1-0)

Kapcsolódó írásaink