Sport

Babosék legyőzték Udvardyékat

A papírformának megfelelően sima győzelmet aratott a melbourne-i verseny korábbi kétszeres győztese, a korábbi világelső Babos–Mladenovic női páros

Ugyanakkor más kérdés, hogy a legyőzött duót a magyar Udvardy Panna és a spanyol Aliona Bolsova alkották, és a vereséggel Udvardy számára véget ért a torna.

Udvardy kezdte az adogatást, de a meccs első pontját Babos szerezte egy látványos lecsapással, és alig két perc alatt fogadóként előnybe is kerültek a korábbi világelsők. A párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes és háromszoros világbajnok Babos első adogatójátéka jól sikerült, és az első kör adogatás végén megállapíthattuk, mintha nem is másfél éve Wimbledonban szerepeltek volna legutóbb együtt Grand Slam-tornán – írta meg az nso.hu.

Udvardyéknak 26 perc játék után összejött a szépítés, fél óra játék után az első saját adogatójátékukat is hozták Bolsova szerváit követően, ám Mladenovic adogatásai után már nem volt tovább: végül a negyedik játszmalabdát sikerült kihasználniuk, és 6:2-re hozták a szettet.

A játék képe a második játékra sem változott sokat: Babos és Mladenovic irányította a mérkőzés eseményeit, mindketten egyforma aktívan vettek részt a játékban, s egyenlő arányban ütötték a nyerőket – miközben Udvardyék jóval több pontatlansággal és hibával teniszeztek, bár néha azért szép megoldásokra is futotta tőlük, ha Babosék hagyták.

Az Ausztráliában együtt kétszer csúcsra érő magyar, francia páros azonban a végén még Bolsova adogatásánál visszaállította a különbséget, és végül 63 perc alatt 6:2, 6:2-re nyert.

Ezzel Babos Tímea és Kristina Mladenovic a 2020 októbere óta először fogadhatták ellenfelük gratulációit egy mérkőzést követően egy Grand Slam-tornán: akkor a Roland Garros döntőjében diadalmaskodtak.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS
1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia)–Udvardy Panna, Aliona Bolsova (magyar, spanyol) 6:2, 6:2

Nem sokkal később Bondár Anna és a belga Greet Minnen könnyedén verte a lengyel Alicja Rosolskát és az új-zélandi Erin Routliffe-et úgy, hogy hatszor elvették a 14. kiemelt rivális szerváját. Az összecsapás 1 óra 15 percig tartott.

Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)–Alicja Rosolska, Erin Routliffe (lengyel, új-zélandi, 14.) 6:4, 6:1

A későbbiekben Gálfi Dalma és az amerikai Bernarda Pera is pályára lép, a háló túloldalán a torna nyolcadik kiemeltje, az indiai Sania Mirza és a kazah Anna Danyilina áll majd. A 36 éves Mirza igazi párosspecialista, 43 trófeát gyűjtött ebben a műfajban, köztük három Grand Slam- és két WTA-világbajnoki serleget.

Kapcsolódó írásaink

A kilencszeres bajnok Djokovics a favorit Ausztráliában

ĀA nőknél viszont biztosan nem lesz címvédés a hétfőn kezdődő 111. ausztrál nyílt teniszbajnokságon, amelynek 128-as főtábláján magyar részről Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna, továbbá párosban Babos Tímea kapott helyet