Sport

Conte szerint nem mindig neki kellene kiállnia a mikrofonok elé

Négy soványka pont a Premier League újraindulása óta

Kezd meleg lenni a helyzet a Tottenham Hotspurnál, a vezetőedző Antonio Conte szerint azonban nem mindig neki kellene magyarázkodnia a siralmas szereplésért.

Conte szerint nem mindig neki kellene kiállnia a mikrofonok elé
Antonio Conte, a Spurs vezetőedzője
Fotó: AFP/Byline

Antonio Conte szerint a klub vezetőségének jobban kellene kezelnie a csapat mélyrepülését. A londoni együttes vasárnap 2–0-ás vereséget szenvedett városi riválisától, a listavezető Arsenaltól, korábban pedig az Aston Villától is kikapott.

A Tottenham Hotspur mindössze négy pontot gyűjtött a bajnokság újraindulása óta, ráadásul az uruguayi Rodrigo Bentancurt sem tudott pályára meni, mivel a támadó a katari világbajnokságon megsérült.

Az olasz tréner szerint a klub rosszul kezeli a csapat gyengébb szereplését azzal, hogy mindig őt állítja a média kereszttüzébe.

„Angliában egy olyan rossz szokás uralkodik, miszerint csak az edzőnek kell magyarázattal szolgálnia a csapat rossz teljesítményéért. Még soha nem láttam az orvosi stáb egyik tagját sem magyarázkodni, sőt a klub- vagy a sportigazgatót sem láttam soha, hogy felvázolná a vezetőség nézőpontját vagy stratégiáját” – mondta Antonio Conte a riportereknek, majd azt is hozzátette, hogy Olaszországban ehelyett a csapat kijelöl egy munkatársat a médiával való kapcsolattartásra.

Conte azt is kiemelte, hogy próbálja elfogadni a kritikát, amelyet a szurkolók zúdítanak rá, de nehezen tudja befogadni, ugyanis a csapata mindent megtesz a győzelemért.

A Tottenham csütörtökön a Manchester Cityhez látogat, amelyet az előző szezonban kétszer is felülmúlt, jelenleg viszont a Premier League második helyén áll.

Kapcsolódó írásaink