Sport

Összeesett, és jelenleg is kritikus az NFL sztár állapota

Félbeszakadt az NFL-meccs, mert a Buffalo játékosa, Damar Hamlin a pályán lett rosszul

Hamlin a Cininnati Bengals elleni meccs első negyedében, egy ütközés után terült el. Az hamar látszott, hogy nagy a baj – írta meg a sportal.hu.

Összeesett, és jelenleg is kritikus az NFL sztár állapota
Kritikus Damar Hamlin állapota
Fotó: AFP

A helyszínen tartózkodó egészségügyi csapat fél órát küzdött Hamlin életéért, mielőtt a játékost kórházba szállították. Az NFL vezetősége egy órával az eset után úgy döntött, hogy felfüggeszti a meccset.

Jordan Rooney, Hamlin ügynöke azt írta a Twitter-oldalán, hogy a játékos létfontosságú szervei nem sérültek, de sok vizsgálatra van még szükség. Hamlin torkán légzőcsövet húztak le, és jelenleg altatásban tartják.

Hamlin a Bengals elkapójával, Tee Higginsszel ütközött, az ellenfele sisakja találta mellkason Hamlint, aki az eset után felállt, de szinte azonnal elájult. Hamlin családtagjai is ott voltak a meccsen, ők a mentőautóban kísérték el a játékost a kórházba.

Döbbenetes képsorok voltak, amint mindkét csapat játékosai aggódva figyelték, hogy küzdenek a mentők a játékosért, akit a pályán egyből újra kellett éleszteni. A liga játékosszövetsége a következőket írta közleményében: „Kapcsolatban vagyunk a Bills és a Bengals játékosaival, valamint az NFL-lel. Az egyetlen dolog, ami jelenleg számít, az Damar egészsége és állapota."

A Buffalo és a Cincinnati is a rájátszás résztvevője, az NFL alapszakaszában az utolsó előtti fordulót rendezték a hétvégén.

Kapcsolódó írásaink

Repkednek a milliók az amerikai futballban

ĀAz amerikai profi sportok történetének legnagyobb összegű adásvételéről állapodott meg egymással a Denver Broncos amerikaifutball-klub jelenlegi tulajdonosa és a vevő, a Walton-Penner család, amely 4,65 milliárd dollárt fizet a csapatért