Sport

Lionel Scaloni: Ennek a csapatnak mindenre volt válasza

Lionel Messi: Tudtam, hogy egyszer Isten megajándékoz ezzel

Lionel Scaloni szövetségi kapitány szerint az argentin labdarúgó-válogatott annak köszönheti harmadik világbajnoki címét, hogy minden nehézségre volt válasza a katari tornán.

Lionel Scaloni: Ennek a csapatnak mindenre volt válasza
Lionel Scaloni
Fotó: AFP/Kirill Kudrjavcev

„Nem hiszem el, hogy mennyit szenvedtünk egy tökéletes meccsen. Hihetetlen, de ennek a csapatnak minden nehézségre volt válasza. Ma nagyon komoly ütésekből is felálltunk az egyenlítések után” – utalt a 44 éves tréner arra, hogy a rivális francia csapat a rendes játékidőben 0–2-ről, majd a hosszabbításban 2–3-ról is egyenlített. „Azt szeretném üzenni mindenkinek, hogy élvezzék ki ezt a pillanatot, mert ez egy történelmi momentum Argentína számára” – mondta.

„Lenyűgöző, hogy ez így végződött. Tudtam, hogy egyszer Isten megajándékoz ezzel, de nem tudom, miért volt olyan érzésem, hogy ez így fog történni. Ez ismét nagyon boldoggá tett” – fogalmazott a duplázó és a torna legjobbjának választott Lionel Messi, aki elárulta, Argentínába szeretne utazni, hogy honfitársaival ünnepeljen.

A 35 éves Messi kijelentette azt is, hogy nem vonul vissza a válogatottól. „Akarok néhány mérkőzést világbajnokként játszani. Szerencsés vagyok, hogy minden címet megnyertem már előtte, egyedül ez hiányzott a pályafutásomból, ezért ezt szeretném megosztani a szurkolókkal Argentínában.”

A torna legjobb kapusának választott Emiliano Martínez szerint ő csak tette a dolgát, egyúttal azt emelte ki, hogy nem rogyott össze a csapat a váratlan egyenlítés után: „Két vacak lövés, és egyenlítettek. Adtak még egy büntetőt nekik, abból is gólt szereztek” – utalt az Aston Villa hálóőre arra, hogy Mbappé duplájáig jószerivel dolga sem volt. – „Nyugodt voltam a tizenegyesek során, csak tettem a dolgomat. Álmodni sem tudtam volna szebb világbajnokságot.”

„Ez egy olyan pillanat, amelyet soha életemben nem fogok elfelejteni” – mondta örömittasan a legjobb fiatal játékosnak választott Enzo Fernández. – „Az, hogy a hazámat képviselve megnyertük világbajnokságot, felbecsülhetetlen. Most ünnepeljünk együtt.”

„Nagyon megszenvedtünk ezért a sikerért, de megérdemelten nyertünk. Megvertük a legutóbbi bajnokot, ez olyan öröm, amit nem tudok szavakba önteni. Büszke vagyok arra, hogy argentinnak születtem, ma a világ tetején vagyunk” – fogalmazott a védő Rodrigo De Paul.

A vasárnapi döntőben az argentin válogatott 2–2-es rendes játékidő és 3–3-as hosszabbítás után tizenegyesekkel 4–2-re győzte le a legutóbb aranyérmes francia csapatot Luszailban.

Kapcsolódó írásaink