Sport

A L'Équipe már tudja: Mindenki felgyógyult, az alapcsapat kezd a franciáknál

Didier Deschamps a második csoportmérkőzés óta erre a tizenegyre épít

A szerdán Marokkó ellen hiányzó Dayot Upamecano és Adrien Rabiot visszatér a Kékek kezdőcsapatába, az Argentína elleni világbajnoki döntőre. Raphaël Varane megtartja a helyét, Olivier Giroud lesz az ék. Ezt közölte körülbelül két órával a döntő kezdete előtt a francia sportnapilap, a L’Équipe.

A L'Équipe már tudja: Mindenki felgyógyult, az alapcsapat kezd a franciáknál
Kylian Mbappé, legalábbis eleinte, nem középről, hanem a szélről indul majd
Fotó: AFP/Franck Fife

Adrien Rabiot és Dayot Upamecano vírusos megbetegedés miatt hiányzott a Marokkó elleni elődöntőből (2–0), akkori Ibrahima Konaté és Youssouf Fofana kezdett a helyükön.

„A Juventus középpályásának visszatérése nem volt kétséges – írta a francia sportnapilap –, a Bayern München védőjének helyzete bizonytalanabbnak tűnt, különösen Ibrahima Konaté nagyszerű teljesítménye miatt. A Kékek között a héten tomboló influenzavírus által érintett Raphaël Varane megtartja a helyét.”

Úgy tűnik e hírek alapján, hogy Olivier Giroud-ban továbbra is nagyon bízik Didier Deschamps, így, legalábbis a találkozó első szakaszában, Kylian Mbappé marad a bal oldalon. Ugyanakkor elképzelhető, hogy Marcus Thuram majd valamikor felváltja Giroud-t, s akkor Mbappé középre húzódik.

A Kékek várható összeállítása Argentína ellen: Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernandez – Griezmann, Tchouaméni, Rabiot – Dembélé, Giroud, Mbappé. A dánok, a lengyelek és az angolok ellen is ez a csapat kezdett, a marokkóiak ellen kényszerből változtatott Deschamps.

Kapcsolódó írásaink