Sport

Még mindig sok a beteg a francia futballistáknál

Deschamps reméli, mindenki hadra fogható lesz a döntőre

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, bár többen is betegek a csapatából, ez nem befolyásolja őket az argentinok elleni vasárnapi világbajnoki döntő előtt.

Még mindig sok a beteg a francia futballistáknál
Camavinga, Koundé, Giroud és Veretout között már ott fut Upamecano is, A védő felgyógyult, de akadnak újabb betegek
Fotó: Franck Fife / AFP

„Megpróbálunk annyira felülemelkedni a helyzeten, amennyire csak lehet. Nyugodtak vagyunk és összpontosítunk” - fogalmazott szombaton az 54 éves szakember. – „Természetesen jobb lenne, ha nem kellene megküzdenünk ezzel a nehézséggel, de az orvosaink segítségével megpróbáljuk a lehető legjobban menedzselni a helyzetet.”

A címvédő francia együttes tagjai közül többen is betegek a hét eleje óta. Legutóbb Raphaël Varane és Ibrahima Konaté dőlt ki a sorból, nem is tudtak együtt edzeni a csapattal. A csütörtöki tréningről Kingsley Coman is hiányzott, ő korábban lázas volt. A három játékos mellett Aurélien Tchouaméni és Théo Hernández szereplése is kérdéses a vasárnapi fináléban. Az elődöntőben Dayot Upamecano és Adrien Rabiot is hiányzott betegség miatt, rájuk vasárnap már számíthat a szövetségi kapitány.

Az Argentína–Franciaország döntő vasárnap, közép-európai idő szerint 16 órakor kezdődik Luszailban.

Kapcsolódó írásaink