Sport

Tizennégyezer rendőrt vezényelnek az utcára Franciaországban

Az elődöntőt követően 167 letartóztatásról ír a francia média

Ahogy növekszik a tét, úgy nő a rendfenntartásra kirendelt erők létszáma is Franciaországban. A francia–marokkói elődöntőre tízezer rendőr kapott pluszbehívót, míg vasárnapra, az argentinok elleni aranymeccsre tizennégyezerről tud a francia sportnapilap. Az elmondható, hogy míg a főleg a marokkói diaszpóra vandalizmusa Belgiumot és Hollandiát váratlanul érte, a franciák egész jól megbirkóztak a futballhuligánokkal.

Tizennégyezer rendőrt vezényelnek az utcára Franciaországban
Párizsi utcakép a Franciaország÷Marokkó elődöntő után
Fotó: AFP/Ameer Alhalbi

Az eredeti információ tehát a francia sport napilaptól, a L’Équipe-től származik, de értelemszerűen terjed Franciaországban.

A pénteki L'Équipe ezzel a címlappal jelent meg: Messi, a francia
A pénteki L’Équipe ezzel a címlappal jelent meg: Messi, a francia
Fotó: Twitter/L’Équipe

Ekkora erőkre bizonnyal szükség is lesz, ha nyernek, ha veszítenek. Bár valószínű, a vereség okozta keserűség jobban megindítaná a törni-zúzni vágyókat. A szombati marokkói mérkőzést követően csaknem ugyanekkora létszám, várhatóan 12800 rendőr és csendőr lesz az utcákon a nagyobb marokkói diaszpórával rendelkező nagyvárosokban Marseille-től, Lille-en át Párizsig.

A Champs-Elysées-t teljes mértékben lezárják az autósforgalom elől, hogy a Kékek iránti lelkesedésnek legyen elegendő helye a francia fővárosban. És ne alakuljanak ki olyan helyzetek, amikor az autósoknak útját állják a gyalog közlekedő ünneplők.

A lap csütörtökön újfent összegezte az elődöntőt követő intézkedéseket, ekkor tizenkétezer rendőr volt kivezényelve, és történt egy haláleset is. A lap úgy tudja, múlt szombat éjszaka 167 letartóztatás volt az utcai atrocitások miatt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink