Sport

A twitterezők Giroud-t imádják a leginkább

Lionel Messi csak a harmadik ezen a közösségi médiafelületen

A Twitter-felhasználók szerint a katari labdarúgó-világbajnokság leginkább szeretett játékosa a francia Giroud. Mpabbé a második, Messi a harmadik. Az elemzés egymillió tweet alapján készült, és a brit Express írt róla.

A twitterezők Giroud-t imádják a leginkább
Giroud, a kedvenc
Fotó: AFP/Franck Fife

Bár a horvátok elleni győztes mérkőzés rendkívül sok tweetet és retweetet hozott az argentin világsztárnak, Lionel Messinek, a Ticketgum.com elemzése szerint – amelynek a világbajnokság kezdete óta a játékosokkal kapcsolatban feltett egymillió tweet volt a tárgya – a legnépszerűbb játékos mégse ő ezen a platformon.

Az első helyen a francia Olivier Giroud áll! Az alábbi tweet például 87 ezer szívecskét kapott, és a platformon nagy számnak számító bő hétezer retweetet.

Objektum doboz

Igaz, hogy Giroud csak 1194 pozitív tweetet kapott, de ez 85,41 százaléka a vele kapcsolatos említéseknek. Mpabbé 6425 pozitív tweetje az összes róla szóló tweetek 80,57 százalékának felel meg. Messi 25226 pozitív tweet alanya volt, s bár ez őrült nagy szám, a nem pozitív, gúnyos, fanyalgó megnyilvánulások száma se kevés (összességében már az is nagy szó, hogy a lehúzós, kákán is csomót kereső közösségi médiában a játékosok egyáltalán elérnek ilyen magas pozitív említést).

Objektum doboz

A Ticketgum.com-nál valamilyen okoskodás alapján úgynevezett támogatási pontszámot is számoltak (10 a maximum).

Objektum doboz

Ez a lista is hasonló eredményt mutatott. A top háromban Giroud online támogatási pontszáma 9,43, Mbappe 8,97 és Messi 8,60.

Objektum doboz

A továbbiak a tízes listán: Enzo Fernandez a negyedik (8,07), Luka Modric az ötödik (7,97), Marokkó legkedveltebb játékosa, Asraf Hakimi, 7,93-as támogatási pontszámmal a hatodik. Őt követi Karim Benzema (6,80) – annak ellenére, hogy sérülés miatt kimaradt – majd újabb marokkói, Hakim Zijes (6,60) és még két francia, Antoine Griezmann (6,60) és Ousmane Dembele (6,53).

Kapcsolódó írásaink