Sport

A marokkói király ajándéka

A focistái odavannak Regragi kapitányért

Már eddig is szép számmal voltak jelen a katari világbajnokságon a marokkói válogatott családtagjai. A világbajnokságra úgy utaztak ki, hogy minden játékos és stábtag „vihetett magával egy embert”. A focisták leginkább az édesanyjukat lepték meg ezzel az úttal, amelyben a felmenők VIP-ellátást kaptak a csapat főhadiszállásán és a lelátón is dedikált helyük volt. Most pedig, hogy elődöntőbe jutottak, a marokkói király újabb gesztust tett.

A marokkói király ajándéka
Hakimi és játékostársai a mamák gyűrűjében a lelátón
Fotó: AFP

VI. Mohammed marokkói király bőkezű ajándékot adott az Atlasz Oroszlánjainak, vagyis a vb-elődöntőbe jutott játékosoknak. Nem is kellett olyan nagyon győzködni erről az uralkodót, de Valid Regragi szövetségi kapitány azért maga hozta szóba: nagyszerű élményt és sok támogatást adna a csapatnak, ha az al-Bajt Stadion lelátóján tudhatnánk a szüleiket, feleségeiket, mindenkit, akit fontosnak tartanak a rokonságból.

Anyai örömök a zöld gyepen
Anyai örömök a zöld gyepen
Fotó: Twitter/Saudi-Expatriates

És a király megtette ezt a csapatért!

Katarba utaztatott az eddigi plusz egy fő mellé még nagyon sokakat. Finanszírozta a családtagok repülőútját, szállását, felmerülő költségeit.

A cél, hogy még tovább erősítse a nemzeti érzést, az összetartozást a játékosok közt, akik már eddig is nagyon megbecsültek minden gesztust.

A marokkói játékosok büszkén mutatkoztak szüleikkel minden mérkőzés után
A marokkói játékosok büszkén mutatkoztak szüleikkel minden mérkőzés után
Fotó: Twitter/Saudi-Expatriates

A Premier League-ben játszó Queens Park Ranger középpályása, Ilias Chair nem tudott elég hálás lenni a király ajándékáért: „A szüleim és a feleségem eljöttek, és az összes többi játékosnak itt vannak a szülei és a családtagjai, és ez nagy erőt ad nekünk” – nyilatkozta a brit Express című lapnak.

„Ha megnézzük a játékosok videóit a szüleikkel való találkozásról a meccs után, az fantasztikus. Nagy erőt ad, és ezt a lelki támogatást megpróbáljuk kihasználni.”

Valid Regragi mester az ünneplésből is kiveszi a részét, együtt örül a játékosaival, itt épp Hakimival
Valid Regragi mester az ünneplésből is kiveszi a részét, együtt örül a játékosaival, itt épp Hakimival
Fotó: AFP/Javier Soriano

„Láthatják, mit mindent tett meg az edzőnk értünk! Olyan környezetet teremtett, ami úgy működik, mint egy nagy család. Szerintem ő a világbajnokság legjobb edzője” – mondta a játékos Regragi mesterről, majd hozzátette: „Ő a lehető legjobb ember, aki a lehető legmesszebbre visz minket. Ez nemcsak a futballról szól, az életben is sok mindenre megtanít. Amikor gondod van, elmehetsz hozzá, és ő lesz az apád, a bátyád. Mindannyian a legjobbakat kívánjuk neki.”

Objektum doboz

Valid Regragi, Marokkó 47 éves szövetségi kapitánya az első afrikai edző, aki világbajnokságon negyeddöntőbe vezette csapatát. Európai szemszögből figyelve az eseményeket, valósággal a semmiből bukkant fel, hiszen az öreg kontinensen, ahol született, korábban nem vállalt munkát. Hazájában azonban ismert és elismert figura, aki mostanra hatalmas népszerűségnek örvend azáltal, hogy soha nem látott magasságig vezette a válogatottat.

Kapcsolódó írásaink