Sport

Lloris személytelen baráti gesztusa

Nem a francia kapus fogta meg az angol csatár második büntetőjét

Több brit forrás Így a Talksport, a Telegraph és a Mirror is úgy tudja, hogy Hugo Lloris, a címvédő francia labdarúgó-válogatott egyben a Tottenham Hotspur kapusa sms-t küldött a maga alá került klubtársának, Harry Kane-nek, miután az a második büntetőjét kihagyta, s az angol válogatott ennek következtében 2–1-es vereséggel búcsúzott a két csapat szombati negyeddöntője után.

Lloris személytelen baráti gesztusa
Kane és Lloris csatája, ezúttal egy akciólövést hárít a francia kapus
Fotó: AFP/Giuseppe Cacace

Lloris a franciák csapatkapitányaként előbb osztozott honfitársai örömében, amiért Kane kihagyta a 11-est a meccs hajrájában, később azonban felvette a kapcsolatot a támadóval, akivel csaknem tíz éve együtt szerepel az észak-londoniaknál, s aki láthatóan el volt keseredve a lefújás után.

„Nehéz időszak ez az angol válogatottnak és Harrynek – mondta kedden a 35 éves Lloris. – Ennél többet nem is kell mondanom. A mérkőzés után üzenetet váltottunk. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő szavakat. Szüksége volt egy kis időre, hogy feldolgozza a történteket.”

Objektum doboz

Lloris hozzátette: szerinte Kane büszke lehet arra, amit a válogatottért tett, és biztos abban, hogy túljut ezen a fiaskón.

A két játékos – immár a Premier League-ben – december 26-án, a Brentford elleni bajnokin már ismét együtt lép pályára.

„A futball történetében jó néhány topjátékos hagyott ki büntetőt, így Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, de Kylian Mbappé is. Kétségem sincs afelől, hogy Harry kis pihenő után összeszedi magát, és a jövőben is segíti a Tottenham, valamint a nemzeti csapat sikereit” – tette hozzá Lloris, aki már a franciák szerdai, Marokkó elleni vb-elődöntőjére készül.

Kapcsolódó írásaink