Sport

Kovács Richárd és Fodor Milán is jól bokszolt és továbbjutott

Harminchat mérkőzéssel folytatódott csütörtökön a Miskolcon zajló Papp László ökölvívó országos bajnokság

Bertók Róbert szövetségi kapitány szerint a válogatottban alapembernek számító Kovács és Fodor a szerdaihoz hasonlóan jól bokszolt ma is.

Kovács Richárd és Fodor Milán is jól bokszolt és továbbjutott
Miskolcon rendezik meg a Papp László Ökölvívó Országos Bajnokságot
Fotó: Magyar Ökölvívó Szövetség

„Kovács Ricsi egyértelműen uralja a 63,5 kilogrammos súlycsoportot, és a 67 kilogrammban szereplő Fodor Milán is nagyon meggyőző volt. Utóbbi a nap egyik legjobb meccsét vívta Bun Alexanderrel, és ugyan az első menetben kicsit visszafogottabb volt, de a másodiktól nagyon jól öklözött, lefiniselte riválisát, aki egyébként szintén jól bokszolt" – mondta a kapitány.

Bertók Róbert a női mezőnyből a +81 kilogrammban szereplő Hoffmann Rékát emelte ki, aki technikailag és fizikailag is a legjobb volt. „Talán kevesebb kimagasló teljesítményt láttam, mint tegnap, de összességében úgy gondolom, rendben volt a mai nap is" - mondta.

Fodor Milánék mérkőzése mellett Cservenka Róbert és Baranyai József 75 kilogrammos összecsapása volt a legjobb, amely előbbi sikerével zárult, illetve a 86 kilogrammban Tallósi Péter és Szabó Bence meccse volt egészen remek" – nyilatkozta Bertók, aki azt is megjegyezte, hogy a 86 kilóban szerinte Tallósinak ennél már csak könnyeb mérkőzései lesznek majd az ob-n, az Ausztriában készülő Szabó Bence ugyanis nagyon komoly feladat elé állította.

Pénteken 13 órakor kezdődnek az elődöntők a Miskolci Egyetem Körcsarnokában.

Kapcsolódó írásaink

Mert ilyen a boksz

ĀMiskolcon megkezdődött a Papp László országos ökölvívó-bajnokság