Sport

Pelé jobban érzi magát

„Erős vagyok, tele reménnyel” – üzente

„Pelé általános állapota fokozatosan javult a légúti fertőzést követően” – ezt írta Rio de Janeiro legfontosabb újságja, az O Globo internetes kiadása.

Pelé jobban érzi magát
A brazil játékosok szép gesztussal üzentek a nagybeteg Pelének
Fotó: AFP/Antonin Thullier

A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokáról a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórház kedden adott újabb tájékoztatást, jelezve, hogy Pelé életjelei stabilak, és kezelését továbbra is egy átlagos kórházi szobában végzik.

A 82 éves Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, ami miatt többször is kórházi kezelést kapott. Az Albert Einstein Kórházban múlt kedd óta fekszik, két lánya és unokája vasárnap egy televíziós interjúban azt mondta, hogy azért van a klinikán, mert a koronavírus-fertőzés után légúti betegségben szenved.

A hétvégén maga Pelé is jelentkezett a közösségi médiában, azt írta: „Kedves Barátaim! Szeretném, ha mindannyian nyugodtak lennétek és pozitívak maradnátok. Erős vagyok, tele reménnyel, folytatódik a kezelésem.”

Pelé – nem feltétlenül „saját kezűleg” – megköszönte a közösségi médiában a jókívánságokat és a küldött pozitív üzeneteket.

Kapcsolódó írásaink